Napokon: Kraj paklenim vrućinama

vrućina, vrućina, sunce, ljeto, vrućina, vrućina, preživljavanje, oprez, voda, vrućina, vremenska prognoza, suša, požari, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vrućina, ljeto, kolovoz, voda, stres, mršavljenje, vrijeme, ljeto, vrućine, boce, voda, bakterija, zoran vakula, ljeto, prognoza, vremenska prognoza, sparina, tuča, vrijeme, vrućina, vrijeme, prognoza, vrućine, ljetna vrućina, vrućina, vrućina, toplotni udar, bura, voda, zdravlje, vrućina, ljetna vrućina, kolaps, ljetna vrućina, paklene vrućine, vrućine, vrućina, crveni meteoalarm, toplotni udar, vrućina, ljetna vrućina, zaštita, ljetna vrućina, paklene vrućine, ljeto, toplotni udar, toplo vrijeme, vrućina, ljetna vrućina, voda, izreka, vrućina, vremenska prognoza, voda, boca, plastična boca, vrućina, ljetna vrućina, BIH, oprez, toplotni udar, vrućina, toplinski udar, Hercegovina, vrućine, paklene vrućine, radnici, vrućina, ljetna vrućina, BIH, meteoalarm, europa, BIH, vrućina, oprez, ljetne temperature, visoke

MOSTAR - Paklenim vrućinama je kraj, a od danas bi temperature u većini zemlje trebale pasti za desetak stupnjeva, prognoza je domaćih i stranih hidrome-teoroloških zavoda. Meteorolozi najavljuju da će se situacija znatno popraviti upravo danas kada će se temperatura zraka nakon kratkog osvježenja dodatno spustiti. Prema zadnjim predviđanjima, i dalje će se zadržati sunčano i stabilno vrijeme, no više neće biti tropskih vrućina i temperatura viših od 35 stupnjeva.

Oprez

Prognoze kažu da će se dnevne temperature u idućim danima kretati od 26 do maksimalnih 35 stupnjeva u Hercegovini, što je olakšica za sve građane, posebno kronične bolesnike koji su dane iza nas provodili u dubokoj hladovini. Zbog ugodnijih temperatura zraka mnogi će se ljudi osjećati bolje. 

Ipak, biometeorološke prilike i dalje neće ići na ruku meteoropatima i kroničnim bolesnicima koji mogu osjetiti tegobe sa snom, nedostatak energije i koncentracije kao i razdražljivost i glavobolju. Savjetuje se prehranu prilagoditi vremenu te piti dovoljno tekućine i nadoknaditi gubitak soli, a kožu zaštititi ako se boravi na suncu. Starijim osobama, djeci i kroničnim bolesnicima i dalje se preporuča izbjegavati boravak na otvorenom tijekom najtoplijeg dijela dana.

Prognoza do srijede

Kada su u pitanju dani ispred nas, Federalni hidrometeorološki zavod najavljuje da će danas kao i sutra u svim dijelovima zemlje prevladavati uglavnom umjereno oblačno vrijeme, uz moguće kratke pljuskove u Bosni. Temperature će se u Bosni kretati od 15 stupnjeva u jutarnjim satima do maksimalnih 29 stupnjeva tijekom dana.

Kada je u pitanju Hercegovina, jutarnje temperature će biti od 20 do 23 stupnja, dok će se živa na termometru u tijeku dana popeti najviše do 33 stupnja. U utorak se u Bosni predviđa nevrijeme s pljuskovima i grmljavinom, dok se u Hercegovini predviđa blaga naoblaka bez kiše. Temperature će se i u utorak zadržati na maksimalna 33 stupica tijekom dana. U utorak poslijepodne i srijedu se predviđa razvedravanje u cijeloj državi, no temperature više neće drastično rasti te će početak rujna biti sunčan i ugodno topao.

Piše: Vanja Bjelica - Čabrilo / Dnevni list