Naoružani puškama oteli i opljačkali Turčina

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet
Prava drama odvijala se u četvrtak, 17. travnja oko 21 sat u sarajevskom naselju Pejton na Ilidži, kada su razbojnici naoružani automatskim puškama i pištoljima presreli i oteli 25-godišnjeg Turčina T. K. (identitet poznat redakciji Dnevnog avaza), koji osim turskog posjeduje i bh. državljanstvo. Svemu su u šoku i nevjerici svjedočili brojni građani koji su se zatekli u blizini.

Svezan cijelu noć

Detalje dramatičnih scena Dnevni avaz je otkrio došavši u posjed zapisnika o saslušanju T. K. u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA). Ono što je ispričao u SIPA-i, nalikuje filmskim scenama.

O cijelom incidentu MUP ŽS tek je šturo obavijestio javnost biltenskom informacijom o krađi vozila na Ilidži, ne otkrivajući detalje brutalnog razbojništva.

No, iz policijskog zapisnika doznaje se da je T. K., rođenog u Istanbulu, a nastanjenog u Sarajevu, više osoba s tri automobila, od kojih je jedno Touareg, presrelo i okružilo dok se vozio u crnom Golfu 6. Uz prijetnju puškom i pištoljem izbacili su ga iz vozila, svezali i stavili kapu fantomku na glavu te ga odvezli na nepoznatu lokaciju, da bi ga sutradan ostavili u sarajevskom naselju Otoka.

On je slučaj u petak, 18. travnja prijavio SIPA-i, a ona ga proslijedila MUP-u Sarajevske županije. Policiji je opisao da mu je, nakon što je izbačen iz vozila, na glavu stavljena fantomka, a ruke svezane plastičnim vezicama. Potom je uguran na zadnje sjedište Touarega te odvezen u nepoznat objekt u kojem je držan svezan cijelu noć.

U izjavi SIPA-i naveo je i da su ga pljačkaši udarali te prijetili smrću i njemu i njegovoj obitelji. Kazao je da su mu najprije tražili 500 eura, uz naredbu da im sljedećeg dana donese još 200.

Ukrali sat i mobitel

Zatim su mu, kako je opisao, s ruke skinuli sat „Luminor Panarai" te uzeli mobitel „iPhone XS" i 1.000 KM, a potom odlučili da ga puste kako bi pripremio novac koji mu je tražen. Mladić tvrdi da ga je zatim jedan od razbojnika, za kojeg je rekao da je krupnije tjelesne građe, Touaregom odvezao na Otoku, gdje mu je skinuo fantomku s glave te se udaljio u nepoznatom pravcu.

Potom se T. K., kako je rekao, taksijem odvezao u sarajevsko naselje Ciglane i o svemu obavijestio prvo roditelje, a potom otišao u SIPA-u.

Sa slučajem je upoznato Tužilaštvo ŽS, koje vodi istragu.

Potraga za Golfom

Iz zapisnika se saznaje i da je za ukradenim Golfom 6 raspisana potraga.

"Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte MUP-a ŽS nastavljaju rad na ovom predmetu", navedeno je u ovom aktu, s kojim je upoznat i v. d. komesara sarajevske policije Milorad Bašić./HMS/