Nakon snijega i orkanske bure dolazi sunce, temperature će se popeti i na 14°C

vremenska prognoza, veljača, zatopljenje, vremenska prognoza, snijeg, zima, vremenska prognoza, snijeg, zima, snijeg, Božić, hladna zima, sezonska depresija, umor, sindromom kroničnog umora, vremenska prognoza, zima, zahlađenje
samo prije nekoliko dana temperature su u Hercegovini bile iznad 15°C, a danas minuse ili 'nulu' bilježimo čak i na najužnijim dijelovima.

Bura je rastjerala oblake, što je bio uvod u tjedan koji nam donosi znatno više sunca od brojnih prije njega. Tek krajem tjedna ponovno bi moglo biti promjenjivije, ali sljedeća jaka promjena vremena nije na vidiku.

Tjedan je započeo zimski, no temperature zraka brzo će se vratiti u normalu, osobito popodnevne, piše Crometeo.hr.

U Bosni utorak još postoji mogućnost za slabe oborine. S obzirom da će malo zatopliti osim slabog snijega može biti i slabe kiše, no općenito očekujemo malo oborina. Na zapadu će biti većinom suho, možda i uz malo sunca. U prometu oprezno da ne bi bilo poledice. Najviša dnevna temperatura bit će malo iznad nule.

U srijedu, četvrtak i petak bi trebalo biti stabilno i suho pod utjecajem anticiklone. Jutra će biti hladna uz mraz i poledicu, a i danju zimske temperature, ali u laganom plusu, većinom od 1 do 6°C. Vjetar će biti slab. Dodajmo da je u jutarnjim satima mjestimice moguća magla, a ako se magla dulje zadrži onda će dnevne temperature biti malo niže od navedenih.

U utorak poseban oprez na cestama, čuvajte se poledice i udara vjetra
Slično vrijeme očekuje nas i u subotu.

Nedjelja bi mogla donijeti više oblaka, a nisu isključene ni vrlo slabe oborine. Neki prognostički modeli daju suho vrijeme tijekom nedjelje, čak i malo sunca, ali neki izračuni upućuju na vrlo slabe oborine na granici kiše i snijega. Uzet ćemo najgori mogući scenarij, a ako ispadne bolje većini ljudi će to odgovarati. Najvjerojatnije će se ipak zadržati suho i prohladno.

U ponedjeljak bi trebalo biti suho i mirno. Jutro hladno uz mraz, a danju uz sunčana razdoblja vjerojatno idemo malo iznad nule.

U Hercegovini utorak pretežno vedro u većini predjela. Puhat će umjeren, na udare jak vjetar, negdje i bura. Najviše dnevne temperature  od 4 do 8°C, drugdje od 9 do 13°C.

U srijedu nas očekuje pretežno vedro vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -2 do 2°C. Najviše dnevne temperature od 10 do 14°C.

Pretežno sunčano bit će u četvrtak. Navečer može biti promjenjive naoblake, može pasti i malo kiše. Ujutro slaba do umjerena bura, danju će na moru okrenuti na slab jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka od -3 do 2°C. Najviše dnevne temperature od 9 do 13°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će tijekom petka. U većini predjela bit će suho. Puhat će većinom slab jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka  od -2 do 2°C. Najviše dnevne temperature većinom od 10 do 14°C.

U subotu promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Iako oborina neće biti svugdje, povremeno će biti kiše, u gorju i snijega. Kiša će najčešća biti na jugu. Puhat će umjereno jugo.Jutro malo toplije, najviše dnevne temperature većinom od 7 do 13°C.

Promjenjivo vrijeme nastavit će se i tijekom nedjelje, ali će biti stabilnije u drugom nego u prvom dijelu dana. Uglavnom je ujutro moguća slaba kiša, u planinama iznad 1000 metara i snijeg. Najviše dnevne temperature većinom od 8 do 13°C.

DHMZ