Nakon paklenih vrućina, očekuje nas nevjerojatna promjena vremena

stari most

Nakon toplotnog vala koji nas je danima "terorizirao" temperaturama iznad 40 stupnjeva Celzijusa, u naredna dva dana očekuje nas nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Kako je rekao Dženan Zulum, meteorolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu, u subotu i nedjelju doći će do pada temperature zraka za čak desetak stupnjeva u odnosu na prethodne dane, piše Dnevni avaz.

- Danas nam se sprema nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prijepodne padaline uglavnom u Krajini i na zapadu Bosne, a poslijepodne i u večernjim satima i u ostalim područjima - kazao je Zulum.

Prema prognozama meteorologa, tijekom poslijepodneva moguće je izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnijim padalinama, jakim udarima vjetra, pa čak i gradom. Puhat će slab do umjeren vjetar, u Bosni sjevernih, a u Hercegovini južnih smjerova.

Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 19 do 25, na jugu i sjeveroistoku od 27 do 32 stupnja. U nedjelju, 13. kolovoza, u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje do kraja dana i u večernjim satima.

U Hercegovini će biti pretežno sunčano. U jutarnjim satima kiša ili lokalni pljuskovi mogući su u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature kretat će se od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 19 do 25, na jugu i sjeveru od 24 do 30 stupnjeva.

Stabilizacija vremena očekuje se u ponedjeljak, 14. kolovoza, kada će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature između 10 i 16, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 24 do 30, na jugu od 30 do 34 stupnjeva.