Nakon optužbe da se zbog njega ubio Gadžo, nabavio zaštitare

... Lijanović svojim ucjenama natjeravo Zdravka Gadžu u smrt, što je izazvalo bijes seljaka širom Federacije, Jerko Lijanović više se ne kreće po zemlji bez privatnog osiguranja jedne bosanske zaštitarske kuće, doznaje Poskok.info.

Kovač je izjavio kako raspolaže informacijom kako je razlog zbog kojeg je Gadžo počinio samoubojstvo to što je dobio 74.000 KM poticaja, od čega je Ivanu Pandži i drugim Lijanovićevim "dilerima" morao dati 60.000 KM, a nakon što je progovorio o tome poslana mu je inspekcija koja je naložila da vrati svih 74.000 KM.

Razumljivo je da Gadžo nije jedini slučaj u BIH kojeg Lijanovi dileri reketare, i traže da im se uplati harač, od para koje su prema zakonu za svoj posao dobili i da postoji , opet realno, još pokoji poljoprivrednik koji planira učiniti sličan čin kao i Gadžo.

Takvi Lijanovića ne brinu. Brinu ga pak oni koji su spremni prije nego sebi oduzmu život pokušati život oduzeti i njemu. Upravo je taj podatak prepao Lijanovića, koji se do sada pokazivao kao posve neemocionalan čovjek te odnedavno nikud ne putuje bez zaštitara u vozilu koje je, naravno, blindirano.