Na većini cestovnih pravaca promet se odvija bez zastoja - 20.03.2015

koridor, autocesta, poslovniportal.ba, biznis, autocesta, stanje na cestama, stanje na cestama, auto cesta, Hercegovina, autocesta, Vrgorac, autocesta, brzina, kazna, autocesta, Međugorje, Hrvatska, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, amkbih, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje, stanje na cestama, BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje na cestama, AMSBIH, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na c
...
Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Zbog radova na razminiranju terena, danas od 08:00 do 15:00 sati doći će do obustave prometa u trajanju od pola sata na dionici M-5 Travnik - Donji Vakuf u mjestu Turbe.
Vozila će se propuštati u trajanju od 15 minuta.

Na dionici M-4 Simin Han - Kalesija (u mjestu Babajići), promet se odvija dvosmjerno uz ograničenje brzine.

Na M-16.2 Jablanica - Slatina zbog ulegnuća kolnika, promet se odvija usporeno.

Zbog aktiviranja klizišta obustavljen je promet na R-418b Konjic - Lišičići - Buturović Polje - Prozor (dionica Pokojište - Kralupi).

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog izvođenja radova na dionici M-14 Kostajnica - Dubica u mjestu Vrioci, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na privremenu obilaznicu u blizini.

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla - Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se na dionici M-18 Tuzla - Bijeljina u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Na dionici R-425 Hamzići - Tromeđa u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5t. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa - Ljubuški - Grude - Široki Brijeg i Tromeđa - Mostar - Široki Brijeg.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-4 Tuzla - Šićki Brod,
- M-6.1 na ulazu u Široki Brijeg (raskrižje M-6.1 i R-425),
- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac),
- M-17 Doboj - Šešlije,
- R-425 Čapljina - Međugorje (Zvirovići).
_________________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se Auto-moto savezu na telefon 1288
__________________________________________
Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.