Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski - 27.11.2019

stanje na bh.cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

AMSBIH na osnovu Ugovora sa JP Ceste FBiH poslove "Pomoć-Informacije" na javnim cestama dužan je svim motoriziranim građanim sa registriranim vozilom u Federaciji BiH bez naknade pružiti najviše jednu uslugu na osposobljavanju vozila u tijeku mjeseca, a maksimalno tri usluge godišnje. Vozila koja se nalaze u kvaru na privatnim prostorima: garaža - parking i sl. nemaju pravo na besplatne usluge pomoći na cesti.

Ako se vozilo ne može staviti u mobilno stanje, AMSBIH je dužan izvršiti uklanjanje vozila sa kolnika tako što će ga prevesti do najbliže servisne radionice ili do odgovarajućeg parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 3 kilometra od lokacije kvara. Ako korisnik usluge insistira na prevozu vozila do lokacije koja nije u skladu sa naprijed navedenim, AMSBIH će izvršiti traženu radnju o trošku stranke.

Besplatne uslugu pomoći na cesti AMSBIH je dužan pružiti u sljedećim županijama:

- Hercegovačko-neretvanska županija (Mostar, Čitluk, Čapljina, Stolac, Neum i Ravno)

- Zapadno-hercegovačka županija (Grude, Ljubuški, Široki Brijeg i Posušje)

- Hercegbosanska županija (Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Drvar i Bosansko Grahovo)

- Srednjobosanska županija (Kiseljak, Kreševo, Fojnica, Vitez, Busovača, Jajce i Dobretići)

- Posavska županija (Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac)

Na dionici autoceste A1 Podlugovi - Sarajevo sjever, zbog radova promet se u dužini od 2 km odvija dvosmjerno, dok je na dionici A1 Sarajevo sjever - Lepenica na lokacijama Ban Brdo i Treševine promet preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila) u vremenu od 05:00 do 21:00 sat promet će se odvijati dvosmjerno. Od 21:00 do 00:30 sati promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05:00 sati promet kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica - Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog radova na dionici M-16 Jajce - Crna Rijeka u mjestu Zdaljevac, promet se u vremenu od 07:00 do 16:00 sati obustavlja po 30 minuta uz 15 minutno propuštanje vozila. Od 16:00 sati promet se odvija jednim prometnim trakom naizmjenično.

 

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica),

- M-5 Lanište - Ključ, Donji Vakuf - Jajce (tunel Vinac), Jošanica - Stup (Rajlovac),

- M-6 prolaz kroz Čapljinu,

- M-17 između GP Doljani i GP Metković,

- M-18 Kladanj - Stupari.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik (Podpeć) i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja.

______________________________________________

Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. iduće godine na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

______________________________________