Na misi koju će predvoditi papa Franjo očekuje se 70.000 ljudi

Papa Franjo, poruke, geste, crkva, Josip Milić, Papa Franjo, Papa Franjo, gesta, poljubac, vatkan, Papa, mafija, ubojstvo, Međugorje, Papa Franjo, Papa Franjo, ispostolni brakovi, Papa Franjo, poruka, Božić, Papa Franjo, drama migranata i izbjeglica, izbjeglice, Blagoslov za obitelj, evanđelje, sveta obitelj, Papa Franjo, Papa Franjo, Facebook, Papa Franjo, poglavar Katoličke Crkve, istraživanje, Radost Evanđelja, Hrvati, intervju, Papa Franjo, Argentina, Poruke i poslanice, Pozornost siromaštvu, evanđelje, Papa Franjo, russell crowe, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, Papa Franjo I., Papa Franjo, Corallo, služenje u Crkvi, Pavlovu poslanicu Korinćanima, moli krunicu, crkva, svećenici, Papa Franjo, Vatikan, vanzemaljci, Papa, Papa Franjo, Svjetsko prvenstvo u Brazilu, poruka, Papa Franjo, Dario Kordić, Papa Franjo, molitva, mir, Papa Franjo, atentat, ISIS , prijetnja, Papa Franjo, Charlie Hebdou, sloboda, Papa Franjo, Nobelova nagrada za mir., Denis Mukwege , Papa Franjo, Sarajevo, žel

To je za Fenu potvrdio glavni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine Ivo Tomašević ističući da će svi kapaciteti (travnjak, atletska staza, tribine) biti maksimalno iskorišteni. "Najveći broj prijavljenih je iz BiH i Hrvatske, koji se otvorena srca raduju dolasku pape Franje. Pri tome me ne iznenađuju reakcije veoma malog broja ljudi koji traže svoj prostor kako bi iskoristili ovo vrijeme kada su uprte oči prema BiH.

Žao nam je da su se pojedini slučajevi kao što je napad na policijsku postaju u Zvorniku dogodili, da su utjecali na Papin posjet", kaže Tomašević. S druge strane, naglasio je, nadležni iz sigurnosnog sektora daju sve od sebe kako bi ovaj veliki događaj za BiH protekao bez prijetnji. Tomašević kaže i kako nema nekih ozbiljnih sigurnosnih razloga za zabrinutost.

"Svi koji budu dolazili nemaju razloga imati neke posebne brige", kazao je Tomašević. Prijave su, između ostalog, stigle iz hrvatskih katoličkih misija iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Makedonije, Bugarske te Egipta. Za susret s Papom u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, najviše se prijavilo časnih sestara i drugih duhovnih zvanja. Tomašević je uvjeren da će Papin dolazak u Sarajevu biti pokazatelj da možemo biti dobri domaćini i organizirati pozitivne i lijepe stvari u BiH.

Ovom prilikom Tomašević je, kao osoba koja je zadužena za medijsku organizaciju Papina pohoda Sarajevu, izrazio zahvalnost svim medijima koji su otvoreni prema ovom događaju i rade svoju ulogu u službi dobra. "Bez medija ovaj događaj ne bi bio ono što treba i što će biti", kazao je Feni Ivo Tomašević, glavni tajnik Biskupske konferencije BiH.

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik Crkvenog odbora za pripremu, danas će na konferenciji za novinare u Sarajevu upoznati novinare o tijeku priprema za dolazak Svetog Oca, prijavama hodočasnika, pripremama za misno slavlje na Koševu, kao i za druge susrete sa Svetim Ocem u Sarajevu.