Na listama HNS-a više od 50 posto novih ljudi, 40 posto mladih

HNS, Hrvati u BIH, kordinacija udruga, Hrvatski narodni sabor, pismo, HNS, kriza, BIH, HNS, izbori, branitelji, HNS, zahtjev, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, samouprava, Hrvatski narodni sabor, Hrvati u BIH, Hrvatski narodni sabor, sjednica, Hrvatski narodni sabor, kordinacija udruga, HNS, Herceg Stjepan Kosača, uredi, HDZ 1990, HNS, HNS, izbori, lista, izbori, Hrvati u BIH, Hrvatski narodni sabor, Hrvatski narodni sabor, liste, izbori, HNS, izbori, liste, HNS, vlada Federacije BiH, Hrvatski narodni sabor, Hrvatski narodni sabor, pripreme, HVO, Hrvatski narodni sabor, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, HNS, sastanak, HNS, HVO, domovinski rat, HNS, javni RTV servis
...konačnih izbornih listi Hrvatskog narodnog sabora (HNS) predvođenih HDZ-om BiH, razgovori su nastavljeni i jučer.

Konačne liste HNS-a

Vodstvo HNS-a, HDZ-a BiH, jučer je cijeli dan radilo kako bi konačne izborne liste bile gotove i predane u Središnje izborno povjerenstvo BiH sutra, i to, kako su rekli čelnici HNS-a, "točno u podne". Kako doznajemo, na listama HNS-a ima velikih promjena..., znatan je broj mladih, sposobnih, stručnih, obrazovanih ljudi. Naime, doznajemo kako je na listama HNS-a predvođenih HDZ-om BiH upravo više od 50 posto novih imena, te više od 40 posto mladih. Kriteriji su postavljeni ovoga puta drukčije. A bili su kvaliteta, stručnost, kontinuitet politike, ali i osvježenje novim ljudima koji mogu doprinijeti svojim zalaganjima u državnoj, entitetskoj, te županijskim vlastima. Cilj je bio i zastupiti sva područja života i novim ljudima dovesti do iskoraka, izboriti se za veća prava Hrvata na polju obrazovanja, znanosti, braniteljske populacije, nacionalnih interesa... Izvjesno je da je s novim dužnosnicima i novim idejama moguće očekivati pozitivan zaokret, prije svega kod mlađih ljudi koji su najviše razočarani stanjem u društvu i ne smatraju da su promjene moguće. Ono što je najvažnije je osvježenje koje prije svega dolazi iz HDZ-a BiH. Kako doznajemo, na pojedinim listama će biti Hrvata i Hrvatica koji nisu do sada bili na dužnostima u vlasti, ali su svojim dosadašnjim radom dali veliki doprinos društvu, borbi za hrvatske nacionalne interese, te se žele boriti za bolja prava u BiH.

Zaokret i iznenađenja

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH, kako doznajemo, vodila se u petak široka rasprava oko lista za izbore. Raspravljalo se o prijedlozima temeljnih, općinskih i županijskih stranačkih organizacija.

Bilo je i nezadovoljstva s ponuđenim kandidatima. Pojedini prijedlozi su prošli, za neke su se tražila dodatna obrazloženja, a kod nekih prijedloga koji su stigli iz dijela županija se očekivao značajniji zaokret na koji su upozoravale i braniteljske udruge koje su poslale oštro pismo i održale sastanak s vodstvom HNS-a. No, jučer su se tijekom dana izborne liste kompletirale. Sigurno je da će biti iznenađenja, u pojedinim županijama i drastičnih promjena.

Vecernji list