Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno pojačan

toplo vrijeme, Hercegovina, Gabela, granični prijelaz doljani, granični prijelazi, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, granica, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, BIH, promet, magistralni  putevi, promet vozila, bihamk, servisne informacije, aluminj, promet, uprava Aluminija, proizvodnja, BIH, granice, bihamk

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava prometa u intervalima od 00.30 do 01.30, od 02.00 do 03.30 i od 04.00 do 05.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila prometuju dvosmjerno.

Naizmjenično-jednom trakom prometuje se na dionicama: M-5 Ključ-Lanište, M-1.8 Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) i u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive).

Sporije se prometuje i na ostalim dionicama s aktalnim radovima, a izdvajaju se putni pravci: Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Mostaru.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište (na lokalitetu Perduhovo selo), zbog deminerskih radova, od 07.00 do 14.00 sati prometuje se usporeno.

Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(fena)