Na GP Doljani na izlazu iz BiH se čeka oko sat vremena

stanje na cestama, stanje na cestama, Doljani, GP Doljani, stanje na cestama, stanje na putevima, Doljani, GP Doljani, GP Doljani, GP Doljani, promet, prometna gužva, granični prijelazi, Hrvatska, more, granica, gužve
Foto: Arhiva

Na dionici magistralnog puta M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova), vozila se propuštaju naizmjenično, jednom trakom.

Promet je obustavljen na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari, kao i na regionalnim putovima: R-458 Lopare-Gornja Tuzla, R-454 Bratunac-Drinjača, R-454 Fakovići-Skelani i R-455a Šekovići-Kaštelj.

Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica, prometu putnička vozila i teretna vozila do 12 tona ukupne mase.

Na dionicama: M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) i M-14.1 Odžak-Bosanski Brod obustavljen je promet za teretna vozila, dok putnička vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Usporeno-jednom trakom, prometa se i na magistralnim putovima: M-18 Kladanj-Olovo, M-19 Zvornik-Bijeljina (na dionici Donji Šepak-Debela Međa), M-4 Zvornik-Kalesija (na dionici Karakaj-Caparde), M-20 Bileća-Gacko (Stepen) i M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u Čardačanima).

Zbog održavanja Vitinskog sajma, večeras do ponoći, obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na magistralnom putu M-6 prolaz kroz Ljubuški. Ova vozila preusmjeravaju se na regionalni put R-422 Ljubuški-Teskera-Grab-Orahovlje-Veljaci

Granični prijelazi Bosanski Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za promet.

Na GP Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se oko sat. Vozačima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, preporučuje se da koriste granične prijelaze Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje, a onima koji putuju prema Dubrovačkoj regiji korištenje graničnih prijelaza Čepikuće ili Ivanica. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta, prometa je iz BIHAMK-a.

Fena