Na Doljanima na prelazak granice u oba smjera čeka se sat vremena

stanje na cestama, stanje na cestama, Doljani, GP Doljani, stanje na cestama, stanje na putevima, Doljani, GP Doljani, GP Doljani, GP Doljani, promet, prometna gužva, granični prijelazi, Hrvatska, more, granica, gužve
Na magistralnoj cesti M-18 Tuzla-Bijeljina zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je odvijanje prometa. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Priboja i Tobuta. I dalje je na snazi zabrana prometovanja na dionici magistralne ceste M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na magistralnoj cesti M-16 Jajce-Banja Luka (u mjestu Lučina) zbog klizišta prometuje se usporeno, jednom trakom. Na cestama s aktualnim radovima moguće je sporije prometovanje, a izdvajaju se magistralne ceste: Tuzla-Šićki Brod, Ljubuški-Grude, Bosansko Grahovo-Livno, Klašnice-Prnjavor i Rostovo-Novi Travnik.

Zbog radova na miniranju danas će od 13.30 do 14.00 sati doći do obustave prometovanja na magistralnoj cesti M-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrižju prije tunela. Zbog radova na deminiranju terena od 08.00 do 14.00 sati povremene polusatne obustave aktualne su na magistralnoj cesti M-15 Livno-Glamoč (u mjestu Koričina).

Na GP Doljani na prelazak granice u oba smijera čeka se duže od jedan sat. Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na ulazu u zemlju čeka se oko 40 minuta, na GP Crveni Grm duže od pola sata, dok se na GP Orahovlje na izlazu iz BiH čeka oko pola sata. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila danas je pojačan, a dužih zastoja trenutno nema, priopćeno je iz BIHAMK-a.

FENA