Muškarac koji se sumnjičio za ubojstvo policajaca pušten na slobodu

Policijski auto
...saslušavane u prostorijama MUP-a Sarajevske županije nakon čega je pušten na slobodu, neslužbeno je za Klix.a potvrđeno u MUP-u RS.

"Nije točna informacija da je raspisana tjeralica. Milinković je bio priveden među većim brojem osoba koje smo vodili na saslušanje. Nema dokaza da je taj čovjek sudionik u ubojstvu", kazao je izvor iz MUP-a RS.

Neslužbeno Klix doznaje da do curenja takvih informacija, pa i do medija, preko MUP-a, dolazi zbog toga što su članovi automafijaških grupa u međusobnom sukobu, tako da privođenja iskorištavaju da jedni drugima podmetnu kazneno djelo.

Više izvora iz MUP-a RS i MUP-a SŽ je kazalo da nije raspisana tjeralica za Milinkovićem, već da je nakon saslušanja u prostorijama MUP-a SŽ pušten na slobodu budući da nema nikakvih dokaza da je povezan sa ubojstvom policajaca.

Milinković je za agenciju Patria kazao da se javio policiji, da za njim nije raspisana tjeralica kao i da je on na slobodi. Naveo je da se nalazi u Mokrom i negirao je bilo kakvu umiješanost s događajima od petka ujutro u naselju Alipašino Polje.

Inače, njegovo ime se nakon policijskih izvora prvobitno dovodilo u vezi sa ubojstvom sarajevskih policajaca.

Milinković je već duže razdoblje slovio kao član grupe koja se bavi krađama automobila.

Tužiteljstvo BiH je u lipnju ove godine podiglo najopsežniju optužnicu protiv 27 članova automafije takozvane sarajevske i sokolačke grupe, ali i klana iz Istočnog Sarajeva. Među optuženim je i Milinković. Njima se stavlja na teret da su ukrali najmanje 200 vozila, čija tržišna vrijednost dostiže više od milijun KM.

Podsjetimo, u subotu navečer su mediji, pozivajući se na neimenovane policijske izvore, javili da su sarajevski policijski istražitelji identificirali glavnog osumnjičenika za ubojstvo dvojice njihovih kolega te da je riječ je Njegoslavu Milinkoviću iz Istočnog Sarajeva koji je ranije privođen zbog sudjelovanja u krađama automobila.

Kako je u međuvremenu doznao Avaz iz izvora bliskih istrazi, Milinković se već javio policiji u Istočnom Sarajevu i kazao da se navodno nalazi na Zlatiboru, te da nema veze sa ubojstvom dvojice sarajevskih policajaca.

Policajci Adis Šehović (43) i Davor Vujinović (46) ubijeni su u petak ujutro u sarajevskom naselju Alipašino polje kada su tijekom redovite ophodnje naišli na osobe koje su pokušavale ukrasti automobil "Golf". Jedan ili više napadača na njih su bez ikakvog upozorenja pucali iz strojnice pri čemu je Šehović ubijen na mjestu a Vujinović je uslijed teških ozljeda umro u bolnici.