MUP i Tužiteljstvo HNŽ moraju ispitati dešavanja u Stocu

Dragan Čović
Lider HDZ-a Dragan Čović kazao je nakon sjednice da su tri člana Predsjedništva razgovarali o do sada urađenom kada je u pitanju ova institucija.

S lider SDA, Bakirom Izetbegovićem, Čović je kako je kazao razgovarao o federalnom nivou vlasti, kako bi se riješile sve nesuglasice koje su od ranije poznate. Na pitanje što će biti s Stocem, Čović je kazao da je uvjeren da će izboru u tom gradu ponoviti i da će HDZ pobijediti.

- Nije uredu to što se desilo. Mi smo dali dovoljno vremena da SDA ode dole i istraži što se desilo. Istraga se mora provesti, to treba da rade MUP HNŽ i Tužiteljstvo. Ako to ne uradimo nema smisla organizirati nove izbore. Moja poruka akterima dole je jasna, da je to vrijeme daleko iza nas i da svake izbore moramo bolje organizirati, ovi su za nijansu bili bolji ali opet imamo ove incidente - naveo je Čović.

On je istaknuo da je jedna od tema bila i zatvaranje stranica lokalnih izbora i da se izbore ostave iza sebe i da se okrenu Master planu koji je usvojen prošli ponedjeljak.

Čović je naveo da je dogovoreno da premijer FBiH Fadil Novalić i dopremijerka i ministrica financija Jelka Miličević urade reviziju svih stvari koje koče procese reformi kako bi parlament mogao dalje usvajati potrebne zakone.