Mostarska firma Sophico napravila najmoderniji software za FK Željezničar

 startup Sophico, Mostar, mario filipović, FK Željezničar
Ugovor su potpisali direktor Kluba, Mirsad Šiljak, i predstavnik kompanije Sophico, Mario Filipović, a zatim su se medijima obratili Stanko Ćosić, predstavnik kompanije, i Dalibor Parać, član Upravnog odbora FK Željezničar.

- Želio bih se zahvaliti FK Željezničar na gostoprimstvu. Naša ideja je bila da sve ono što su treneri radili na listu papira, sada dobiju jednim dodirom na aplikaciji. U njoj se nalazi niz podataka o Omladinskoj školi. Možete naći sve igrače, osnovne, sportske podatke, njihove prednosti i mane. Postoje notifikacije koje pokazuju posljednje promjene u klubu. Napravili smo niz funkcija kao što je kalendar treninga, također imamo module utakmica gdje vidite sve podatke o utakmicama, medicinski modul gdje možete vidjeti kolika je dužina povrede nekog igrača, imamo razne module za sama testiranja igrača, ko može još napredovati u nekom segmentu igre i koliko. Imamo niz funkcionalnosti koje je Željezničar prepoznao. Drago nam je što sarađujemo sa jednim od najorganizovanijih klubova u BiH i nadam se da ćemo podići tu organizovanost na jedan veći nivo, kazao je Stanko Ćosić.

- Mi konstantno nastojimo da poboljšamo sve procese. Omladinska škola je vrlo važan segment i najbrojniji organizacioni dio Kluba. Implementacijom softvera želimo da unaprijedimo procese i olakšamo administrativne procedure, ali i da poboljšamo komunikaciju sa polaznicima i sa roditeljima. Administracija članova, zakazivanje treninga, komunikacija sa igračima i izvještavanje će sada biti informatički podržano što će znatno olakšati sve te procese i povećati transparentnost. Posebno želimo poboljšati komunikaciju sa roditeljima i to će nam ova aplikacija omogućiti. Roditelji će se moći prijaviti na web stranicu ili će putem mobilne aplikacije moći primati informacije i pratiti rezultate svoje djece. Ono na šta smo posebno ponosni je da je ova aplikacija rezultat domaće pameti. Analizirali smo nekoliko dostupnih rješenja za potrebe Omladinske škole i na kraju smo se odlučili za rješenje kreirano u Bosni i Hercegovini. To znači da će aplikacija biti dostupna i na bosanskom jeziku. Također, moram pohvaliti i momke iz Sophica koji su bili vrlo susretljivi, strpljivi i koji su vrlo brzo i efikasno odgovarali na naše zahtjeve i želje u vezi aplikacije. Potpisivanjem ovog Ugovora danas mi počinjemo sa implementacijom, prvi smo u regiji koji uvode ovakav projekat u Omladinsku školu, i siguran sam da će rezultati biti vidljivi vrlo brzo, rekao je Dalibor Parać.