Mostar: Razloga za paniku ima s razlogom!

migranti
Kad dolaze gosti u posjetu ,tada se posebno sprema kuća.Baca se smeće, briše se prašina, nastoji se pripremiti što bolja trpeza i naravno pogotovo pregledati da neki otpad nije zaluta, te ga ukloniti!

Tako je zbog najvaljene posjete predsjednika Turske Erdogana, vodstvo države se odlučilo na veliko pospremanje i svakako uklanjanje "otpada"-koji se zove migranti.
A, gdje s njima već u dolinu Neretve. Dovoljno daleko da ne kvare sliku i ostavljaju dojam siromašnih doseljenika u glavni grad države.

Za potrebe slikanja imaju malo bogatiji Arapi koji su pokupovali naselja i tu našli svoj mir. A, ovi imaju i dvostruku ulogu.

Jer ako im se svidi u "tužnoj našoj/njihovoj",tad su na tim područjima poželjni.
Računica je vrlo prosta. Sudeći po njihovom tempu nataliteta....od njih 100 mladih (prosjek godina tridesetak), po godini se dodaje još bar po jedna nula.

S tim da se oni u svemu razlikuju od izbjeglica koji bježe od ratnih strahota.
Ne dao Bog nikome nevolje bilo koje vrste, ali čovjek o svemu treba misliti na vrijeme.
Migranti pobacaju sve dokumente namjenski. Tako da nitko ne može biti posve siguran da li se među njima kriju profesionalne ubojice, razbojnici, okorjeli kriminalci, silovatelji i slično.

Razloga za paniku ima s razlogom!

Ne napominjući koliko je lokalno stanovništvo u izrazito teškoj ekonomskoj situaciji.

E,sad ko su "Ustaše" u cijeloj ovoj priči!? Naročito "Ustaše iz zapadnog Mostara"!?

To su svi oni koji su na vrijeme shvatili opasnosti koje vrebaju dolaskom i smještanjem migranata na ovo područje. Posve je nebitno koje ste vjere i pripadnosti, dovoljno je samo da izrazite svoje nezadovoljstvo i opravdan strah dolaskom migranata, automatski ste "Ustaša".

Na kraju se da zaključiti da je podjednako zabrinjavajuće što pojedini na te migrante gledaju kao na" braću "kojoj treba pomoći. Dok se svi i sve ostalo smatra "Ustaškom politikom" i širenjem mržnje!

Razlog više za zabrinutost....

Čitateljica portala