Mlinarević: 'Tražila sam izričito da se ne pišem u Hrvate, nego u 'Ostale', nisam krila da nemam diplomu'

Martina Mlinarević - Sopta, Martina Mlinarević - Sopta, veleposlanica, stručna sprema, Martina Mlinarević - Sopta, izjava, diploma

''Od prvog dana, od kad sam dobila ponudu sa budem veleposlanica ja ponavljam da nemam diplomu, nikad to nisam krila. Željko Komšić mi je rekao da sam imenovana iz reda zaslužnih građana, i da u mom slučaju to ne predstavlja problem. Kako se približio trenutak mog odlaska, vijest da nemam diplomu se pojavila u medijima kao da ja to ne govorim od prvog dana. Sa samo jednim razlogom, da me se diskreditira. Zadnja informacija koju imam je da će inspekcijski organi provjeriti moje imenovanje, tako da je sve što imam da kažem, neka institucije rade svoj posao'', rekla je između ostalog Martina Mlinarević u gostovanju na Face televiziji, dan nakon promocije njenog novog romana Bukača u Sarajevu. 

"Prije bih umrla nego kupila lažnu diploma,prvo sam to rekla Komšiću, on je znao. Neću se povući, preživjela sam 9 krugova pakla. Moj Goran je sve ono što mrze, otac mu pravoslavac, majka musliman, on ateist!", kazala je.

"Studenti koji su protiv mene ne znaju ime nijednog veleposlanika. Inzistiram da budem iz reda “Ostalih”. Češka je potvrdila agreman i odmah su krenuli na mene…", kaže.

Njezino gostovanje u cjelosti možete pogledati u videu. 

https://www.youtube.com/watch?v=Nrouifco-p0&feature=emb_title