Mirovine neće kasniti

mirovine, Vjekoslav Čamber, umirovljenici, prijava, mirovina, mirovine, mirovina, umirovljenici, povrat novca, mirovine, umirovljenici, Isplata mirovina, juniori, pismo, pismo majke, anonimno pismo, mirovine, FBIH, Isplata mirovina, isplata, mirovine, Isplata mirovina, povećanje mirovina, vojne mirovine, mirovine, mirovinski sustav, polaštene mirovine, mirovina, ćosanje, hercegovački običaji, Informatička radionica, stari i nemoćni, roditelji, roditelji i djeca, PIO/MIO, Federalni premijer Novalić , Mostar, kuća, običaji, Običaji starog zavičaja , hercegovački običaji, Hercegovina, hercegovački običaji, narodni običaj, običaji, broj stanovnika, Hrvatska, procjene demografa, mirovine

Nema uvjeta
Dogovoreno je i da će se redovito pratiti stanje uplata doprinosa te će, čim se steknu uvjeti, odmah biti predloženo povećanje mirovina.

Nikšić je kazao kako Vlada neće propustiti priliku povećati mirovine, ali ukoliko to prihodi budu dopuštali.

- S obzirom na kraj mandata, neću davati nikakvo obećanje koje će opteretiti bilo koga drugog tko dođe u Vladu. U ovom trenutku nema uvjete za veće mirovine, ali kad bude, rado ćemo to realizirati. Do sada je ova vlada u dva navrata povećala mirovine, rekao je Nikšić. Predsjednik Skupštine Saveza udruženja umirovljenika FBiH Omer Omerefendić nakon sastanka u Vladi poručuje kako je dogovoreno da se nastavi sa subvencijama električne energije i u idućoj godini kao što je to rađeno i do sada. Ovim je obuhvaćeno više od 300.000 umirovljenika.

Veća kontrola

- U prošloj i u ovoj godini smo poslali na besplatno liječenje u Fojnicu najugroženije umirovljenike koji su bolesni, a dogovoreno je da se i u idućoj godini osiguraju sredstva za između 900 i 1000 umirovljenika za besplatna liječenja, kazao je Omerefendić. Također je dodao kako je dogovoreno i to da se u četvrtom kvartalu ove godine počne s isplaćivanjem posmrtnina. Novac će biti dodjeljivan općinskim udruženjima radi korisnije rasporede i pravljenja kriterija za raspodjelu.

- S obzirom da je prije 15-ak dana stupio na snagu Zakon o prekršajima, dogovoreno je da Vlada poduzme sve mjere na sveobuhvatnoj i detaljnoj kontroli rada na crno i uplate doprinosa. Dogovoreno je da se što hitnije donese set zakona koji prati reformu mirovinskog sustava, čime će se za umirovljenike u idućem razdoblju stvarati povoljniji uvjeti, dodao je Omerefendić.

Dnevni list