Ministra sigurnosti BiH prozivaju da je lažirao putne troškove

Sadik Ahmetović

O tome piše Dnevni avaz koji je u posjedu nedavno objavljenog izvještaja o reviziji učinka upravljanja voznim parkom u institucijama BiH za 2011. godinu. U njemu je Ahmetović naveo da je službenim vozilom Audi Q7 prešao ukupno 71.472 kilometra, što znači da je svakog dana vozio oko 196 kilometara.

Revizori su izračunali i da je, prema podacima iz izvještaja, država Ahmetoviću mjesečno trebala isplatiti oko 7600 kuna samo za troškove potrošenog goriva. Ako je to točno, kao i činjenica da se mnogim stavkama potrošnje navedenim u izvještaju ne može ući u trag, lako je za zaključiti da je bivši ministar s ciljem pribavljanja imovinske koristi lažno prikazivao podatke o korištenju službenog vozila, prijeđenim kilometrima i potrošnji goriva.

Dok se čeka reakcija istražnih organa, u izvještaju o reviziji učinaka napominju da se iz Ahmetovićeva troškovnika ne može zaključiti ni je li prijeđena kilometraža za određeni dan izvršena na jednoj relaciji ili je isti dan vozilo pokretano nekoliko puta i voženo na više kraćih relacija.

Također, ne postoje podaci koliko je Ahmetović ''vozio'' tijekom cijelog mandata i koliko je to stajalo građane. Zna se samo da je na službeni mobitel mjesečno trošio oko 8000 kuna.