Ministarstvo financija i trezora u studenom završilo prijedlog proračuna

federacija, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara, dogovor, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara, mandatar, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, plaće, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara BiH, ocjena, Vjekoslav Bevanda, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar za posjetitelje, Vjekoslav Bevanda, emigranti,  migrantska ruta, imigranti, ilegalni imigranti, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, naša tv, Vjekoslav Bevanda, ministarstvo financija, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, HDZ, nato

Svi daljnji koraci su na Predsjedništvu, jer on je formalni predlagatelj i upućuje ga u državni parlament na usvajanje - kazao je danas ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

Bevanda dodaje da on nije prava adresa za pitanje proračuna, jer su on kao ministar i Vijeće ministara završili svoj dio posla. Naglašava da je Ministarstvo financija BiH postupajući po zakonu sačinilo odluku o privremenom financiranju za treći kvartal sa potrebnim mišljenjem i uputilo Vijeću ministara, budući da ovakva odluka za drugi kvartal ističe 1. srpnja.

Na pitanje o tužbi Republike Srpske protiv Uprave za neizdravno oporezivanje (UNO), naglašava da je na snazi potpuna blokada Upravnog odbora UNO koja traje već dvije i po godine iako se svaki mjesec održava sjednica tog tijela.

- Dvije i po godine nemamo većinu propisanu pravilnikom o radu UIO-a. Ja na svakoj sjednici glasam za svaki prijedlog. Mislim da je situacija veoma ozbiljna i teška - zaključio je Bevanda.

FENA