Ministar Salko Bukvarević mora isplatiti invalidnine

branitelji, presuda, Salko Bukvarević , Jedinstveni registar branitelja, branitelji, Salko Bukvarević , ministar za pitanja branitelja
...Salko Bukvarević ratnim vojnim invalidima mora isplatiti invalidnine koje su nezakonito obustavljene od strane ranije vlasti, isplatiti zakonske kamate i sudske troškove ili će se suočiti sa posljedicama kako sud navodi u svojoj odluci. Sud navodi da se mora u roku od 30 dana postupiti po presudi u protivnom će se ministar Bukvarević suočiti sa sankcijama novčane kazne i udaljena sa dužnosti koju obavlja.

Kako saznaje ovaj portal postoje desetci ovakvih odluka po kojima ministar Bukvarević do danas nije postupio niti su ove presude navedene u tromjesečnom izvješću koje je prije nekoliko dana objavljeno. Navodimo da se u tromjesečnom izvješću navode ogromne uštede revizije međutim kao saznaje ovaj portal Federalno ministarstvo za pitanja branitelja ne isplaćuje invalidnine RVI kako je to sud naložio i prikazuje značajna sredstva koja su nastala uštedom revizije.

Tragom sudske odluke kontaktirali smo odvjetnike iz ZOU Paponja -Bunoza koji zastupaju određeni broj invalida, međutim samo su potvrdili da postoje sudske odluke i da su pokrenuli postupak ovrhe međutim nisu htjeli komentirati postupke ministar Bukvarevića. HVIDR-a Mostar također nam je potvrdila da su upoznati sa sudskom odlukama, da se invalidima po presudama trebaju isplatiti invalidnine i nadaju se da će Federalno ministarstvo postupiti i izvršiti odluke suda.

Poskok.info