Milorad Dodik: RS će organizirati referendume unatoč prijetnjama Valentina Inzka

Milorad Dodik, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Ivo Josipović, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Zlatko Lagumdžija, sds, SNSD, Milorad Dodik, Mladen Bosić političar, Republika Srpska, Milorad Dodik, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović, Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Republika Srpska, otcjepljenje, Milorad Dodik, Željka Cvijanović, izbori, Republika Srpska, Milorad Dodik, Europska unija, jelko kacin , Milorad Dodik predsjednik RS-a, BIH, BIH, vlast, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Milorad Dodik, Mladen Bosić političar, BIH, Milorad Dodik, BIH, Republika Srpska, Milorad Dodik političar iz RS-a, Hrvati u BIH, Milorad Dodik predsjednik RS-a, BIH, Republika Srpska, misija oess-a, Milorad Dodik političar iz RS-a, BIH, Hrvati u BIH, Milorad Dodik političar iz RS-a, Republika Srpska, referendum, Referendum RS, Republika Srpska, Milorad Dodik, Referendum RS, referendum, Milorad Dodik, predsjednik RS, Ustavni sud BiH, Milorad Dodik, Pavlović banka, Milorad Dodik predsjednik RS-
Dodik u intervjuu za Informer ističe da Inzko ni slučajno ne govori u ime cijele međunarodne zajednice i da su sve njegove izjave posljedica želje da sačuva svoju poziciju i mjesečnu plaću od čak 25.000 eura (50.000 KM).
"Normalno je da Republika Srpska i ubuduće organizira referendume i o tome se neće pitati Valentin Inzko. Niti on govori u ime međunarodne zajednice, niti predstavlja vojnu silu Zapada. Što bi rekao naš narod, on prijeti praznom puškom", rekao je Dodik. Dodao je kako je Inzkova pozicija jasna.
"Njegova plaća od 25.000 eura izravno ovisi samo od dobrih odnosa s muslimanima u Sarajevu. Zato se i obrušava na RS. Istina je, međutim, da je Inzko potpuno periferni politički faktor koji je tu samo da bi lutao", naglasio je Dodik. Istaknuo je da su Inzko i Bakir Izetbegović, lider SDA i član Predsjedništva BiH, zajednička priča. "Žele uništiti RS. Inzkova mržnja izvire iz svake njegove riječi. Pokušava strašnim lažima sačuvati poziciju i pridobiti simpatije Sarajeva. Inzko, kao i svi drugi visoki predstavnici, jesu krupni međunarodni kriminalci koji su kršili i krše međunarodno pravo napakiranim sustavom koji važi samo za RS. Umjesto da tumači Dayton, što mu je posao, on ga zlouporabljava. Usprkos tome, mi idemo svojim putem i on je jačanje institucionalne snage RS", naglasio je predsjednik RS.
"Odvajanjeovdje nije na dnevnom redu, već kršenje Daytona. Svi visoki predstavnici su masovno u svojim mandatima kršili taj mirovni sporazum. Oni su dužni izvješće podnositi Srbiji, RS, BiH i Hrvatskoj, ali je onda vještački stvorena priča da se izvješća podnose Vijeću sigurnosti. A bit je da se sve svelo na to da Inzko služi muslimanskoj politici", zaključio je Dodik.