Milorad Dodik: BiH će završiti kao Jugoslavija

dodik, Sarajevo, BIH, Bakir Izetbegović, Turska, Federacija BIH, Milorad Dodik, Republika Srpska, samostalnost, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, Republika Srpska, Mladen Bosić, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, prosvjedi, BIH, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Republika Srpska, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, BIH, OHR, Milorad Dodik, BIH, Republika Srpska, Milorad Dodik, Republika Srpska, izjava, Predsjedništva BiH, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Republika Srpska, Krim, Milorad Dodik predsjednik RS-a, vehabije, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Milorad Dodik predsjednik RS-a
...navodeći da će BiH završiti kao i bivša Jugoslavija u kojoj u jednom momentu nisu funkcionirali savezni organi.

Ponovio je da je u BiH problem nemogućnost postizanja konsenzusa, pa i o pitanju "Sejdić-Finci", te da "zna što se radi u FBiH, posebno u bošnjačkoj populaciji i zna koliko zla žele nanijeti nama ovdje".

To što danas nije održana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je bilo predviđeno izjašnjavanje o zahtjevu Vijeća ministara za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, Dodik vidi kao odnos prema pitanju koje je snažno ispolitizirano, u FBiH.

I bolje je, kaže, da se ne donosi taj zakon i da BiH "nestane, kada se ne može da uradi nešto što je logično i zakonito".

"Samo neka se oni igraju", poruka je koju je uputio bošnjačkim političarima.

On navodi da RS ima svoje zakone, koji reguliraju tu oblast, a pokazuje se da sve što se donosi na razini BiH ne može da funkcionira.

"Tu se vidi i ambicija da se razgradi BiH predviđena "Daytonom" i pravi neka druga BiH", ustvrdio je on i dodao da je daytonska BiH "već urušena silnim nametanjima odluka visokog predstavnika koji su navikli Bošnjake da traže više nego što piše u Ustavu BiH".

"To je najbolji način da uruše BiH i u tome ih samo mogu podržati. To je nemoguće mjesto za bilo kakve odluke, za donošenje odluka", naveo je on i dodao da ne funkcionira priča o odluci "Sejdić i Finci".

Dodik tvrdi da se neće dogoditi neizravan izbor člana Predsjedništva BiH i RS na to neće pristati, te da se neće dogoditi razgradnja Predsjedništva BiH niti će se Vijeće ministara BiH pretvoriti u vladu.

On je danas u izjavi novinarima kategorično izjavio da je rješenje koje je ponudila RS u skladu s odlukom o pitanju "Sejdić i Finci".

"Kada se federalni partneri dogovore neka nas pozovu", kazao je entitetski predsjednik.

Nezavisne novine