Migranti u Tuzli sve agresivniji sada masovno lupaju vozila po gradu

Tuzla

Migranti su u Tuzli na Glavnom  autobuskom kolodvoru, u noći s petka na subotu, razbili stakla na sedam vozila koja su se nalazila na parkingu Glavnog autobuskog kolodvora.  Do oštećenja vozila je došlo oko 3.00 sata ujutro. Iz policijske postaje u Tuzli su naveli da trenutno ne raspolažu s više informacija te da njihovi službenici trenutno rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog dijela. Kako nezvanično saznajemo, mjesto gdje su bili parkirani automobili je pod video nadzorom te bi se pregledom snimka trebalo utvrditi što se dogodilo. Građani čija su vozila oštećena su ogorčeni jer im nitko neće nadoknaditi štetu te nisu prvi koji su to doživjeli u Tuzli.

Tuzla bilježi veliki broj incidenata migranata u posljednje vrijeme, žitelji Tuzle sada su u strahu da djecu puštaju samu u školu i uopće u grad. Gradske vlasti ne rade ništa da zaštite svoje građane. Migrante se pušta da slobodno bez ijednog dokumenta hodaju po gradu i rade krivična djela te nasrću na djevojke. Migranti su za pravosuđe doslovno duhovi  jer nisu evidentirani, nemaju nikakva dokumenta i samim tim mogu raditi što im volja.

Naime u Tuzli se posljednjih mjesec dana znatno povećao priliv migranata, svaka 24 sata ih je pristizalo oko 200 no u posljednje vrijeme se taj broj više nego udvostručio i iznosi po procijeni radnika s Glavnog kolodvora i do 500 na 24 sata. Svi oni uglavnom dolaze do Glavnog kolodvora i tamo se autobusima prebacuju za Bihać. Također su primijećene skupine migranata u Brčkom i Orašju te se pretpostavlja da je u ovom predjelu od Tuzle do Orašja migrantska kriza kulminirala jer se procjenjuje da u tom potezu na 24 sata dolazi i prolazi i do tisuću migranata uglavnom 99% su muškarci od 18 do 35 godina!