"Migranti su svuda oko nas - po parkovima, ulicama, u privatnim smještajima..."

ekonomski emigranti, emigranti, imigranti, Turska, migranti

Policija u Velikoj Kladuši danas je spriječila oko 50 migranata da bez dozvole uđu u prihvatni centar "Miral", izjavio je za Srnu glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić. Šiljdedić je rekao da je policija privela dva Pakistanca koji su kao znak prosvjeda sjeli na magistralni put i tako blokirali promet.

Nakon obavljenog razgovora u policiji, oni su pušteni. Glasnogovornik županijskog MUP-a je potvrdio da se, osim u nekoliko prihvatnih centara, migranti nalaze na cijelom području USŽ. "Imamo osoba u kampovima koji imaju kapacitete za njih, jedan broj ih je u tranzitu kroz županiju prema Hrvatskoj, kao i one koje hrvatska policija vraća nazad.

Migranti su svuda oko nas - po parkovima, ulicama, u privatnim smještajima i to je svakodnevna slika ne samo u Kladuši, već i u Bihaću i drugim mjestima na ovom području", rekao je Šiljdedić. Prema njegovim riječima, u ovu županiju svakodnevno dođe minimalno 100 novih migranata koji se, s obzirom na popunjenost kampova, snalaze na razne načine. Šiljdedić je napomenuo da policija ne određuje broj kampova i gdje će migranti boraviti, već da se njihove aktivnosti odnosi na zaštitu imovine i sigurnost građana. On je dodao da u proteklih dva mjeseca nije bilo većih incidenata, dok manjih gotovo svakodnevno ima. Šiljdedić je naveo da migranti povremeno izvrše određeni broj kaznenih djela ili ih netko počini prema njima, kao i narušavanje javnog reda i mira.