Migranti provalili u obiteljske kuće kako bi prespavali

migranti

... migranata u obiteljske kuće - zbog noćnog boravka. Potvrđeno nam je i to kako nije prijavljeno da je iz kuća otuđeno bilo što. Na upit N1 iz policije USŽ su rekli da je zabilježen i požar u jednom trenutku, a u odgovoru se navodi kako je "najvjerojatnije izazvan od strane migranata" i kako je u ovom slučaju istraga u tijeku.

Policijskoj stanici Velika Kladuša je 7. svibnja 2018. godine prijavljeno da je nad migrantom navodno izvršeno kazneno djelo silovanje, koje je navodno počinio drugi migrant. I u ovom slučaju traje istraga, a postupajući tužitelj naložio je sva potrebna vještačenja.

"Nakon provedene istrage i rezultata vještačenja, moći će se reći je li navedeni događaj ima obilježje kaznenog djela i kojeg kaznenog djela", priopćeno je iz MUP-a ŽS za N1. Inače, na području USŽ-e u periodu od siječnja do 15. svibnja 2018.godine legitimirana su 829 migranta. Najveći broj evidentiran je na području Velike Kladuše 517 i Bihaća 312. Na području koje pokriva Uprava policije strani državljani - migranti počinili su 12 kaznenih djela.

Vrsta kaznenih djela koja su počinili migranti su dva kaznena djela lake tjelesne ozljeda, dvije teške krađe, sedam djela krađa i jedno razbojništvo, navodi MUP USŽ za N1. Protiv svih počinitelja podnesen je Izvještaj o počinjenom kaznenm djelu nadležnom Kantonalnom tužiteljstvu.

U navedenom periodu u četiri slučaja, evidentirano je narušavanje javnog reda i mira a koje su počinili migranti na području Velike Kladuše, te je protiv njih podnesen Zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši.