Migranti pokušavaju probiti hrvatsku granicu: MUP poslao helikoptere i jake policijske snage

18.06.2018

Veliki broj migranata koji se nalaze u Velikoj Kladuši danas je organizirano krenuo iz pravca...

...Drmaljeva prema graničnom prijelazu Velika Kladuša - Maljevac kako bi pokušali prijeći hrvatsku granicu te se na taj način domoći života u zemljama širom Europske unije, prenosi Klix.ba i lokalni bosanskohercegovački mediji.

Na snimkama koje se pojavljju na Twiteru vide se stotine mladih ljudi, većinom mlađih muškaraca, ali i žena s djecom

Iako migranti još nisu stigli na mjesto prelaska, granični prijelaz je zatvoren, a putnici se iz mjera predostrožnosti preusmjeravaju na granične prijelaze Izačić i Hadžin potok, prenosi Radio Velika Kladuša.

Kako navodi reporter portala Klix.ba, za sada se trenutno ne zna gdje su migranti, ali je potvrđeno da su angažirane jake policijske snage. Veliki broj policijskih vozila je krenuo prema hrvatskoj granici, a prema određenim informacijama hrvatska granična policija helikopterom nadzire prijelaz.

- Grupa migranata koja je pješice krenula nešto prije podne u pravcu Graničnog prelaza Velika Kladuša-Maljevac zaustavljena je 200-tinjak metara od granice. Dalji prolazak onemogućavaju im policijske snage naše zemlje i Republike Hrvatske. Granični prijelaz Velika Kladuša-Maljevac zatvoren je do daljnjeg u oba smjera. U potpunosti je zatvorena i cesta od Tržnog centra Sudo-Luka do granice - piše na stranici Radija Velika Kladuša.

Na istom mediju navode da je nakon ubojstva 24-godišnjeg migranta u Velikoj Kladuši, migrantska kriza u tamošnjoj općini doživje novi zaplet. Naime, pokušaju 'probiti' hrvatsku granicu i ući u EU.
Na graničnom prijelazu Velika Kladuša - Maljevac raspoređene su i policijske snage koje osiguravaju mjesto događaja.
Novinarima za sada nije dozvoljen prilazu GP Maljevac.

slobodna dalmacija

Tagovi: policija granica

loading...