Meteorolozi najavljuju novu zimu: Što nas očekuje za 1. svibanj?

Meteorolozi ovaj put, ipak, nisu pogriješili. Mnogi su bili skeptični kada je objavljena prva dugoročna prognoza za travanj, ali sada se sve obistinilo.

Stručnjaci su upozoravali da bi se vrijeme, oko 20. travnja, moglo drastično pogoršati i upravo to se i desilo, javlja Dnevni avaz.

Jučerašnji dan u BiH je lijepo počeo, svi su bili oduševljeni vremenom, a onda je poslijepodne sa sobom donijelo kišu, snijeg i niže temperature. U Hercegovini jutros su mnoge koji su krenuli na posao ili u ranojutarnju šetnju dočekali niske temperature, a naša ekipa je napravila i nekoliko fotografija novog snijega na planinama sjeverno od Mostara koje možete vidjeti OVDJE

Također dijelovi zimskog izletišta 17 km od Mostara Rujišta ponovno je pod snijegom iako je skoro kraj travnja mjeseca.

Meteorolozi kažu da će hladna fronta, koja bi trebala zahvatiti BiH u narednim danima, donijeti nove snježne padaline. Da stvar bude gora, najavljeno je da će takve vremenske prilike trajati sve do 25. travnja, a nije isključeno i da prvi maj bude kišovit.

Satelitski snimci pokazuju da se nevrijeme polako, ali sigurno "spušta" prema Balkanu, a prema prognozi Accuweathera, narednih nekoliko dana očekuje nas itekako hladan period.

Veliku opasnost za poljoprivrednike predstavlja i pojava mraza. Srećom, danas nije nanesena prevelika šteta, ali od petka tj. subote, jutarnje temperature u nizinama bi se mogle kretati od -8 do -2, a na planinama te vrijednosti bi mogle padati i do -15, tako da je zabrinutost sasvim opravdana.

Temperature za prvi svibanj ne bi trebale biti preniske, ali sve izvjesnije je da nas, nažalost, očekuju obilne padaline.

Foto: Dnevni avaz

19.04.2017 u 08:38