Među 17 uhićenih vehabija u Sandžaku i jedan iz BIH

"Sve ove osobe se na neki način dovode u vezu sa Mevlidom Jašarevićem /napadačem na američko veleposlanstvo u Sarajevu/, a jedno od 17 uhićenih je i osoba iz BiH", rekao je Veljović, ali još nije mogao da saopćiti njegov identitet.

Naglasivši da su vehabije u Srbiji pod kontrolom i da policija neće dozvoliti slične slučajeve napada na veleposlanstva, kao ni narušavanje javnog poretka na području Novog Pazara i cijele Srbije, Veljović je najavio da će i narednih dana ili mjeseci policija nastaviti sa ovakvim akcijama, prije svega iz sigurnosnih razloga.

>>Pogledajte kako je upucan i kako je pucao napadač na američko veleposlanstvo u Sarajevu

"Mi nemamo ništa protiv vehabijskog pokreta, ali nećemo dozvoliti da pojedinci daju sebi za pravo izvode terorističke akcije i ugrožavaju sigurnost na ovim prostorima", rekao je Veljović.

On je naveo da je tijekom jutra na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina izvršen pretres 18 objekata i da je zaplijenjeno 18 računara i laptopova, 20 mobilnih telefona, više od 1800 CD-ova, razne literatura, oko 30 audio-kazeta, oko 50 SMS kartica, pet vojnih uniformi, jedna video kamera sa 17 kaseta, tri veća noža, jedna sablja i drugo.

Srna