Martin Raguž na Bajrovićevim stazama revolucije

Martin Raguž, HDZ 1990, Reuf Bajrović
Obilna podrška sarajevskih medija Martinu Ragužu u trenucima kada se stranka gotovo potpuno raspala, došla je na naplatu. Martin Raguž otputovao je u Sjedinjene Američke Države na sastanak sa Edwardom Josephom, bivšim dužnosnikom međunarodne zajednice u BiH. Posjet SAD-u upriličen je u organizaciji Reufa Bajrovića, glavnog koordinatora SDP-a, američke administracije i financijera sarajevske NVO scene iz vremena formiranja nelegalne i nelegitimne vlasti Platforme 2011. Domaćoj javnosti, Bajrović je ostao zapamćen po nizu nacionalističkih ispada na račun Hrvata u BiH.

Posjeta Martina Raguža uslijedila je nakon što je ranije obavio sastanak sa strankama koje bi trebale činiti novu platformu: SDP, PDP i SDS, a koji je ranije upriličen sa njemačkim ministrom vanjskih poslova u Sarajevu.

Martin Raguž održat će i predavanje na Institutu za mir u Washingtonu, poznatom po ugošćavanju svih dužnosnika koji se dokažu na gaženju hrvatskih prava u BiH.

Na ovaj način predsjednik HDZ1990 nastoji osigurati podršku bošnjačkih stranaka u postizbornom periodu, s obzirom da je već sada očito da stranka ne uživa nikakvu podršku među hrvatskim biračima u BiH.

izvor: Poskok Online