Martin Raguž: Bosnu i Hercegovinu urediti po federalnom modelu

HDZ 1990, Martin Raguž, izbori 2010, Martin Raguž, Martin Raguž, BIH, uređenje, HDZ 1990, Martin Raguž, HDZ 1990, Martin Raguž, raskol, Prof.dr. Dražen Pehar, Martin Raguž, Martin Raguž, Amerika, Politika, BIH, izbori, Martin Raguž, Martin Raguž, Hrvati u BIH, izbori, Martin Raguž, Željko Komšić, izbor, NSRzB, potpora, Martin Raguž, Martin Raguž, Hrvati u BIH, izbori
Zato je potreban konzistentan model, a to je federalni model koji će omogućiti jedan funkcionalan balans između identiteta i entiteta", izjavio je Raguž.

On je u intervjuu za novosadski Dnevnik dodao da je federalni model uređenja BiH, za koji se zalaže HDZ 1990, naišao na pozitivan odjek u Europi, jer vodi zemlju ka demokraciji i uređenoj pravnoj državi.

Raguž smatra da su Hrvati u BiH, u sadašnjoj organizaciji, "došli do zida" i da je neophodno nešto mijenjati, kako ne bi bili više politički marginalizirani i dekonstituizirani.

Prema njegovoj procjeni, Beograd će u narednom periodu učiniti sve da Srbija i BiH u pozitivnom smjeru još više ojačaju svoje sadašnje veze i odnose.

SRNA