FOTO  Marin, Nino i Marijan: Tri mušketira na braniku prava Hrvata u BiH

Marin Topić, Marijan Knezović, Nino Raspudić
Oni su ti koji probijaju medijsku blokadu i koji šire istinu o sudbini jednog malog naroda u srcu Europe, a čija se prava godinama gaze.

Oni su danas nešto najbolje što imaju Hrvati iz BiH u medijima, i mi danas možemo i moramo biti ponosni na njih. Krenut ćemo redom, da se ne ljuti tko, onako kako smo mi u Hercegovini naučili, iz poštovanja, po starini.

Marin Topić


Marin Topić nema dlake na jeziku. Što mu je na umu to mu je na drumu. Osim što je vrhunski, usuđujemo se reći i jedan od najvećih umjetnika koje je dala Hercegovina, Marin je i glas Hrvata Mostara. Ono što običan puk u Mostaru misli, to Marin iznosi u javnosti. Radi svojih konstantnih medijskih istupa zavrijedio je epitet kakav smo u naslovu ove priče. Još dugo će pričati o njegovom istupu na N1 televiziji kada je javno u eter rekao puno toga o stanju u BiH nakon izbora i nakon još jednog nametanja Hrvatima predstavnika od strane susjeda Bošnjaka, a puno je toga rekao i na Našoj TV u Argumentima.


Nino Raspudić

Nino je također uvijek spreman braniti prava Hrvata iz BiH gdje god je to moguće. Godinama istinu o Hrvatima iznosi u hrvatskom medijima, a nakon izbora aktivnije se posvetio borbi za prava svog naroda u samoj BiH. Nino iza sebe ima na stotine napisanih kolumni, isto toliko javnih briljantnih istupa, a ovaj puta donosimo ovaj zadnji, također s N1 tv postaje gdje je argumentirano objasnio gdje je najveći problem današnje BiH.


Marijan Knezović

Argumentirano se za prava Hrvata u BiH već godinama bori Marijan Knezović. Iako je veoma mlad dobro zna što boli njegov narod, a u borbi za istinu ne odustaje ni kada se nađe sam u vučjoj jami. U takvoj se našao i prije nekoliko dana, okružen mržnjom i otvorenim neprijateljstvom, ali nije odustajao iznositi istinu i činjenice. Da je više mladih kao što je Marijan i da sve svoje resurse ulažu u širenju istine o Hrvatima u BiH, kao i odnosu te BiH prema njima kao narodu koje je ravnopravan s ostalima izgleda samo na papiru.

Što je još puno važnije u ovoj cijeloj priči je činjenica da oni u svojim istupima nikada nisu nikoga vrijeđali. Njihovi javni istupi s nestrpljenjem se čekaju kao ljetos utakmice nogometne reprezentacije Hrvatske na SP u Rusiji. U najavama njihovih gostovanja na raznim tv i radio postajama nazivaju ih svakako, a njih se ukratko može nazvati borcima za prava Hrvata u BiH. Njima nisu potrebne titule, i oni su jednostavno glas Hrvata iz BiH, naroda koji se u 21. stoljeću u srcu Europe preglasava i naroda kome je zabranjeno imati javni TV servis.