Marijan Knezović žestoko opleo po Veleposlanstvu SAD-a u BiH

Marijan Knezović
Politika Američkog veleposlanstva u BiH nikada do sada nije se oštro zauzela za izmjene Izbornog zakona u BiH koje bi omogućile ravnopravnost i konstitutivnost za sva tri naroda.

Nakon izjave čelnika HNS-a BiH Dragana Čovića i nakon sastanka kompletnog HNS-a gdje je dogovoren zajednički nastup stranaka s hrvatskim predznakom i odbijanje formiranja vlasti bez izmjena Izbornog zakona, iz Veleposlanstva BiH su poslali kontradiktornu poruku:

"Iako je nužno riješiti probleme u Izbornom zakonu BiH, držati budućnost ove zemlje taocem radi postizanja političke koristi neodgovorno je i nepošteno prema građanima BiH, uključujući i Hrvate u BiH."

Marijan Knezović dotaknuo se mlake politike Veleposlanstva SAD-a u BiH po pitanju izmjena Izbornog zakona u BiH kazavši da se Veleposlanstvo SAD-a u BiH zalaže za antislobodarske ideje.

Iz Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu poručuju:

"Iako je nužno riješiti probleme u Izbornom zakonu BiH, držati budućnost ove zemlje taocem radi postizanja političke koristi neodgovorno je i nepošteno prema građanima BiH, uključujući i Hrvate u BiH."

Bilo bi sjajno kad bi se držali svojih riječi i prestali to činiti, jer to s povećim brojem suradnika rade upravo oni, a ne Hrvati koji zahtijevaju da se poštuje pravo glasa, demokracija, ustav i odluke ustavnog suda. To je za njih "politička korist." Zanimljivo, kada Hrvati žele ravnopravnost i slobodu, onda je to borba za političku korist, a kada to rade drugi, onda je to velika civilizacijska borba utemeljena na slobodi i američkim vrijednostima. Kada se netko u Bostonu pozove na ustav i traži da ga se poštuje, onda je heroj i zaštićen kao lički medvjed, a kada to radi cijeli jedan narod onda ga se pokušava politički kastrirati.

Budući da nam iz veleposlanstva u Sarajevu ustrajno sole pamet o tome što je neodgovorno prema građanima BiH uključujući i Hrvate, mislim da bi hrvatski političari iz BiH trebali još ustrajnije krenut solit pamet ambasadi u Sarajevu o tome što je neodgovorno prema građanima SAD-a, a da jedno veleposlanstvo bruka svoju državu propagirajući antislobodarske ideje je ipak jako, jako neodgovorno. - napisao je Knezović na svom Facebook profilu.

Dnevnik.ba