FOTO/VIDEO  Marijan Knezović: Komšića Hrvatima mogu izabrati samo oni koji mašu turskim zastavama

Marijan Knezović, Marijan Knezović, Milan Bandić, Marijan Knezović, Marijan Knezović, mila rončević
...a upravo je njima bila posvećena sinoćnja emisija Kontrasti na Al Jazeeri Balkans u Sarajevu s Marijanom Knezovićem i Franjom Šarčevićem (Prometej.ba) kao gostima. Emisiju je uredio i vodio Saša Delić, a s gostima je razgovarao o tome što se u svjetlu predstojećih izbora nudi Hrvatima, Srbima i Bošnjacima, kao i građanima koji ne pripadaju konstitutivnim narodima u BiH.

Franjo Šarčević na početku emisije vratio se u prošlost i istaknuo kako je HDZ-ova politika u ratu bila zločinačka te kako je kompromitirala hrvatski narod i dodao kako je "ta politika od rata naovamo na svaki mogući način doprinijela da Hrvata u BiH bude što manje i da im bude što gore."

Knezović je reagirao na Šarčevićevu tezu o zločinačkoj politici HDZ-a, rekavši kako je "HDZ za vrijeme rata vodio herojsku politiku koja je spasila i stvorila Republiku Hrvatsku ovakvu kakva je danas, ali ne samo RH, nego i Bosnu i Hercegovinu" te dodao kako, na kraju krajeva, ni Sarajevo ne bi bilo slobodno da nije bilo Herceg-Bosne.

I Šarčević i Knezović složili su se kako je Željko Komšić poguban za Bosnu i Hercegovinu. Šarčević je ustvrdio kako je paradigma Komšića "personifikacija protočnog bojlera i maskota bošnjačkog nacionalizma," a Knezović je istaknuo kako je ironija što "Komšić može dobiti izbore za hrvatskog člana predsjedništva samo glasovima onih koji mašu turskim zastavama." Knezović je ipak oštro kritizirao i zadnje 4 godine HDZ-ovog vladanja tako što je naglasio kako je odnos HDZ-a prema hrvatskom političkom tijelu bio bezobrazan, prožet nepotizmom, korupcijom i manjkom vizije.

Posebno oštra polemika razvila se nakon Šarčevićeve teze kako su Hrvati Srednje Bosne i Posavine bili žrtve Tuđmanove politike. Više pogledajte u videu ispod: