Mamić: Hrvatski režim navalio mi se na leđa. BiH je moja sudbina i moja nada

Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Đuro Sessa, GNK Dinamo Zagreb, Zdravko Mamić, sud bih, neizručenje, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, optužnica, Zdravko Mamić, Dinamo, žepče, mamić, suđenje, Vrhovni sud
Rekao je da ne želi biti izručen Hrvatskoj.

Mamićev odvjetnik Zdravko Rajić kazao je nakon ročišta kako optužnica ima preko 700 stranica "Tražit ćemo rok za pripremu obrane", rekao je odvjetnik.

"Svakome je jasno u svim optužnicama da ne možete nigdje iščitati da sam oštetio državni proračun ili utajio porez niti za jednu lipu. Ni Dinamo nije napisao da se osjeća oštećenim. NK Dinamo je donio odluke na svim organima da su ponosni na moj rad, na sve odluke koje sam donio", rekao je Mamić nakon ročišta.

"Hrvatski režim se navalio meni na leđa iz političkih razloga. Ja vidim da se želi pošto poto moja eliminacija iz sportskog i političkog života, pa čak iz fizičkog života. Moja druga država BiH je moja sudbina i moja nada. Mogu se zahvaliti svim institucijama BiH što me tretiraju kao normalnog čovjeka sa svim ljudskim pravima. To je nešto dijametralno suprotno što sam ja doživio od svoje domovine", rekao je Mamić.

"Htio sam izaći s podacima koji bi uzdrmali cijelu državu. Moj odvjetnik me je upozorio. Time bi naštetio svojoj situaciji. Moj cilj je da se suđenje meni i svima ne dogodi u Osijeku", dodao je Mamić na pitanje o otkazanoj presici, piše Večernji list.