Majka ubijenog terorista: Promijenio se nakon što je krenuo klanjati u Dubnicu kod Kalesije

BIH, Zvornik, teroristički napad, vehabija, Policijski dužnosnici, ubijeni i ranjeni, ubijeni policajci , Zvornik, terorizam, terorizam, sud terorizam, Zvornik, Zvornik, terorizam, terorizam, sud terorizam, društvene mreže
"Nerdin je završio Medicinsku školu, imao je mnogo prijatelja, među kojima je bilo i Srba. Ali u posljednje vrijeme je odlazio u Dubnicu kod Kalesije, tamo je klanjao, jer je tvrdio da lokalne efendije to ne čine ispravno", ističe Halima Ibrić.

Kako naglašava, njen sin se družio s nekim ljudima iz Šetice koji su bili tamo.

"Govorila sam mu da ne ide s njima. Slabo je jeo u posljednje vrijeme. Vidjela sam da nešto razmišlja i da je šutljiv", rekla je majka napadača za TV N1.

"Nisam ništa mogla uraditi, zaveli su ga. Govorila sam mu da će zbog Dubnice otići u smrt i, eto, ostadoh sama", navela je kroz suze.

Sarajevski portal Kliks.ba opisuje da je u selu Kučić Kula nadomak Zvornika, odakle je napadač, danas tiho.

U rodnoj kući Nerdina Ibrića, koji je poginuo u  napadu na zvorničku policiju, ostali su samo rođaci, nakon što je Nerdinova majka Halima u ranim jutarnjim satima, u pratnji velikog broja policijskih službenika odvezena u policijsku postaju u Zvorniku.

Susjedi iz ovoga kraja izašle su pred svoje kuće i u tišini odmahuju glavama. "Nije ovo dobro, žao nam je što se ovo dogodilo", kažu u šoku i neverici.

Kažu i da Nerdin nije bio problematičan i da je bio veoma povučen, mada se u posljednje vrijeme počeo čudno ponašati, ali i dalje nije nikome pravio probleme.

Vjeruju da je sve posljedica traume koju nosi od prethodnog rata, u kojem mu je stradao otac.

"Bio je on dobar momak, zaveli su ga. Bog zna šta su mu pričali, koristili su njegovu traumu da ga svrstaju u svoje redove. I mene je pozivao da idem, a i majku svoju", kazao je za portal Nerdinov rođak Rifat Ramić.

Razgovarao je s njim i to u nekoliko navrata kako bi ga odvratio od priklanjanja vehabijskom pokretu, ali nije slušao, samo se osmjehivao.

U napadu na policijsku stanicu u Zvorniku Nerdin Ibrić je ubio policajca Dragana Đurića i ranio još dvojicu, a u razmjeni vatre i sam je ubijen.