Majice s prekriženom glavom Željka Komšića apsolutni hit

Željko Komšić političar, majice
Tim riječima Željko Komšić ovih dana šokirano govori za medije o činjenici da je nepoželjan među Hrvatima u BiH i na hrvatskim područjima.

Također, za objašnjenje Komšiću, od nijednog hrvatskog predstavnika, načelnika općine ili predsjednika općinskog vijeća ili pak županijskog premijera, neće dobiti pruženu ruku dobrodošlice niti će ga ijedan službeno primiti u svojoj lokalnoj zajednici.

Isto tako, za razliku od drugih državnika kojima je zajamčena sigurnost Željku Komšiću nju je nemoguće zajamčiti. Nije što netko ne bi htio nego jednostavno je s mržnjom prema Hrvatima i motiviranjem Bošnjaka da oni izaberu njega kao hrvatskog predstavnika cijelom jednom narodu, blago rečeno, digao tlak. Nakon toliko provokatorskih izjava, "okretanja mitraljeza prema Mostaru", prijetnji ubojstvom glogovim kocem Dragana Čovića i silovanjem Kolinde Grabar Kitarović na njegovom predizbornom skupu, nikom nije jasno kako Komšić uopće ima hrabrosti uzimati u usta Hrvate u BiH. On kojeg je se cijela obitelj iz hrvatskog Kiseljaka odrekla, a njegov, po pričama susjeda, dobri otac Marko, ne želi pričati o njemu.

- Imam kontakt s bivšim predsjednikom RH Stipom Mesićem. S bivšom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić i s njezinim bratom Zoranom Pusićem nisam imao kontakt, ali njihove izjave doživljavam kao jednu vrstu podrške... Ali i s nekim generalima HV-a i HVO-a, ali njihova imena neću spominjati da im ne pravim probleme - rekao je Komšić prije nekoliko dana za Globus. Naravno da ga nijedan general nije podržao. Jer, kakav je to general koji se krije? Onda nije general, onda je kukavica. Da je pravi general priznao bi da podržava Željka Komšića, pa i ovakvog.

Također, Komšić je poručio općinama Grude, Čapljina, Žepče, Posušje, valjat ću ja vama..., u stilu, trebat će vam nešto. - Sve što stanovnicima te općine treba, uključujući i HDZ i tog načelnika, a trebat će im, stojim im na raspolaganju. Jer to mi je posao - treba imati na umu da mnogo stvari prolazi kroz naše ruke, u Predsjedništvu BiH. Neka znaju da to što prave takve gluposti neće biti prepreka da ja taj posao odradim za njih. Dakle, niti jedna od tih općina - ako hoćete sad da budem dokraja banalan - ne može dobiti niti jedan međunarodni kredit, za bilo što, a da ja, u Predsjedništvu, ne dignem ruku - kazao je Komšić.

Čovjeku koji nas je 2008. uveo u recesiju i nije nas znao izvući iz nje i čovjeku koji je djelovao u vremenu ada je krenuo egzodus 2013. i nije ništa poduzeo možemo samo poručiti: Nemoj nas više spašavat.

Za kraj, na Facebook stranici Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) objavljena je fotografija članova s majicom na kojoj je prekrižena glava Željka Komšića. "Politički poredak u BiH ne može se i neće stabilizirati bez uvažavanja izborne volje sva 3 konstitutivna naroda. Gaženje izborne volje jednog konstitutivnog naroda ujedno je gaženje temelja BiH. Iz tog razloga poručujemo: Željko Komšić nije naš predsjednik", poručuju mostarski studenti oslovljavajući Komšića popularnim imenom Sejdo.

Kako se doznaje, u trgovinama diljem Hercegovine pomama je za majicama s prekriženom glavom Željka Komšića.

Mnogi se pitaju mogu li zbog takve majice dobiti kaznu, pogotovo ako ste Hrvat u BiH i građanin drugog reda, ako je suditi po Hrvatskoj kazne neće biti. Tamo je prvi put promovirana takva majica s prekriženom glavom Zdravka Mamića.

Onda je 2014. navijač dobio zabranu odlaska na utakmicu zbog takve majice pa je podigao tužbu. "Sutkinja se u obrazloženju pozvala na Ustav, koji svakom građaninu jamči pravo na slobodu mišljenja i izražavanja. A prekrižena glava - sloboda je izražavanja", obrazloženo je tada, a navijač je još zaradio 5 tisuća kuna.

Grude.com