Maglaj i danas bez električne energije. U Hercegovini stanje opskrbe uredno

Maglaj

... izjavila je jutros za Fenu glasnogovornica JP Elektroprivreda BiH Midheta Kurspahić, dodajući da je situacija nepromijenjena i u Zavidovićima.

U Županiji Sarajevo, na području Općine Ilidža uključene su trafostanice na području Osjeka. Svi kupci su snabdjeveni električnom energijom.

Na području Općine Vogošća još uvijek je bez napajanja oko 60 kupaca na području sela Kamenica. Na području Ilijaša još uvijek je bez napajanja je oko 20 kupaca u naselju Gornja Misoča.

Na području općine Novi Grad bez napajanja električnom energijom je oko 400 kupaca, uključene su dvije trafostanice: Robot Rajlovac i Reljevo Dvor 2.

Svi ispravni interni kablovi u krugu Industrijske zone Pretis Vogošća pušteni pod napon, a tokom dana pristupiće se opravci neispravnih kablova.

Na području Unsko-sanske županije stanje je uglavnom stabilno. Na području Ključa bez napajanja oko 500 kupaca zbog isključenja dalekovoda iz sigurnosnih razloga.

U Hercegovačko-neretvanske županije snabdijevanje je stabilno.

U Tuzlanskoj županiji bez napona iz preventivnih razloga je i dalje jedan broj dalekovoda i trafoa. Otežano je snabdijevanje u Gračanici, Tuzli, Lukavcu, Živinicama, Srebreniku, Kladnju, Sapni, Čeliću i Teočaku.

Problemi u napajanju su još uvijek na području Travnika i Vlašića.

FENA