Lopovi u BiH smislili novi trik kako da opljačkaju građane

oprez, lopovi
... koja su se predstavljala kao monteri Elta-kabela. Obavještavamo Vas da su se lažno predstavljali."

Takvo upozorenje osvanulo je na vratima zgrada u nekoliko banjalučkih naselja. Razlog - oni nisu monteri, nego su, zapravo, lopovi, a iz stanova su uzimali sve što im se našlo pod rukom, javlja ATV.

Iz Elta kabela kažu da se njihovi radnici mogu lako prepoznati po uniformama, ali savjetuju da građani obavezno traže i njihove akreditacije. Trenutno su, kažu, zloupotrijebili njihovo ime, a sutra to može da bude i neka druga kompanija.

"Apeliramo na naše sugrađane i zašto smo nalijepili obavještenja na ulaze da jednostavno znaju o čemu se radi, da ih uputimo u tu priču i da tako spriječimo ove ilegalne radnje. I apsolutno, ako vide lice koje nije obučeno ili nema akreditaciju Elta kabela, da obavezno nazovu najbližu policijsku stanicu ili da se obrate nama na kontakt broj", kaže Iva Đudurović, menadžer za odnose s javnošću kompanije Elta kabel.

S lažnim operaterima do sada su se susreli u banjalučkim naseljima Starčevica i Obilićevo, ali i ostalima preporučuju da budu pažljiviji.

Građanima se preporučuje da i dvaput provjere tko im dolazi na kućnu adresu, jer današnji lopovi umiju i kulturno da uđu u vaš stan.