Lijanovićima blokirana najmanje 22 računa

ostavka, Jerko Ivanković Lijanović, cin, poticaji, Jerko Ivanković Lijanović, Lijanovići, računi, blokada, Jerko Ivanković Lijanović, Hypo banka, plijeni imovinu, Lijanovići, krah, Hypo banka, poticaj, Jerko Ivanković Lijanović, suđenje, Tužiteljstvo BiH, Lijanovići, Hypo banka, lijanovic, UIO, nbi ćurić žepče, ministri, Jerko Ivanković Lijanović, uposlenici, laktat, Hrvati u BIH, Jerko Ivanković Lijanović, Lijanovići, pritvor, ukidanje
Najviše blokiranih računa je u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, s obzirom na to da je u tim gradovima najviše registriranih pravnih subjekata. Po broju blokiranih računa, i dalje prednjače firme u vlasništvu Jerka Ivankovića Lijanovića (NSRzB), aktuelnog ministra poljoprivrede FBiH, te članova njegove obitelji, i to u Širokom Brijegu i Mostaru.

Tako su u više banaka, samo u preduzećima koja u svom nazivu sadrže ime "Lijanović", poput mesne industrije ili autokuće u vlasništvu ovih tajkuna, blokirana 22 računa! Među pravnim subjektima koja posluju "pod blokadom" pobrojana su pravna lica iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, stomatoloških ordinacija, kafića i restorana do raznih agencija.

U prvom izvješžu, koji je objavljen početkom novembra prošle godine, bilo je 58.038 blokiranih računa, a 35.694 firme imale su blokiran barem jedan račun.

Dnevni avaz