Lijanovićev poticaj FTV-u od 250 tisuća KM

Ministar Ivanković dobio je načelnu podršku federalne Vlade za vlastiti program poticaja farmerima u 2012. godini, koji je u najmanju ruku sporan, a u nekim elementima čak i protuzakonit, piše Slobodna Bosna.

U Lijanovićevom Programu poticaja uopće se ne spominju dvije krupne oblasti - voćarstvo i vinogradarstvo, a to su za neka područja (naprimjer BPK i HNŽ) glavne poljoprivredene djelatnosti. Također, u Programu nema ni obećanog regresa za kamate na kredite od poslovnih banaka, ali ima stavka od oko 17 milijuna KM za „ostale podrške", što je zapravo privatni, diskrecioni fond kojim upravlja ministar Lijanović prema vlastitom nahođenju.

Zanimljiv je i podatak da je ministar Lijanović u Program poticaja uvrstio i nekoliko medija! Tako će, naprimjer, Federalna televizija (FTV) iz „poljoprivrednog proračuna" dobiti grant od 250.000 KM „za tematske emisije namijenjene educiranju farmera", mada je posve jasno da Lijanović na ovaj način pokušava pridobiti medijsku šutnju za neviđenu pljačku novca poreskih obveznika.

Asim Metiljević