'Lažni' Hrvati u Brčkom

OO HDZ-a BiH Organizacije za Brčko distrikt oglasio se danas priopćenjem za javnost.

Kako se navodi u priopćenju, Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH imao je zadaću sačiniti listu pripravnika na temelju dužine čekanja na Zavodu za zapošljavanje i nacionalne pripadnosti. Hrvatski članovi Vlade su inicirali i zaključak Vlade da se prilikom sastavljanja liste pripravnika nacionalna pripadnost određuje na temelju dokumentiranog izjašnjavanja o nacionalnoj pripadnosti zaključno s 31. prosinca 2009. godine.

- Na popisu pripravnika iz reda Hrvatskog naroda koji je objavio Zavod za zapošljavanje 19. ožujka 2012. godine našla su se imena osoba koja su uzburkala cjelokupno hrvatsko pučanstvo brčanskog kraja. Ova uznemirenost je opravdana kada se vidi da se na popisu nalaze osobe koje niti jesu niti su ikada bili Hrvati, stoji u priopćenju.

Predsjednik OO HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt Anto Domić odmah je uputio prosvjed i žalbu Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, a to je učinio i u svojstvu dogradonačelnika, tražeći od istog da ispoštuje zaključke Vlade brčko distrikta od 13. ožujka 2012. godine.

- Ukoliko Zavod za zapošljavanje ne poduzme konkretne radnje i ne podastre adekvatna dokumenta kojima će dokazati da su osobe s popisa pripravnika Hrvati, načiniti će se šteta svim pripravnicima, jer članovi vlade iz reda hrvatskoga naroda neće dozvoliti da se ova farsa oko odabira pripravnika dovede do kraja, navodi se u priopćenju.

bitno.ba