Lagumdžija optužio Komšića: Rušiš SDP po nalogu Hillary Clinton!

Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, majorizacija, Demokratska fronta, HDZ Hrvatske
Pozivajući se na izvore iz vrha stranke, Slobodna Bosna piše kako je, tijekom burne rasprave u kojoj su razmijenjene teške riječi između Komšića i Lagumdžije, emotivno reagirala članica Predsjedništva SDP-a Besima Borić koja je podržala Komšićeve zahtjeve za obračun s "kriminalom u vrhu SDP-a".

-U jednom trenutku gospođa Borić je zaplakala, nakon što je kazala da nju nitko ni za što u stranci ne pita i rekla da o svemu u stranci odlučuju tri i pol čovjeka, piše tjednik te dodaje kako je mislila na predsjednika Lagumdžiju, potpredsjednika Damira Hadžića, premijera Federacije Nermina Nikšića i neformalnog šefa financija u SDP-u BiH Marina Ivaniševića.

Slobodna Bosna piše kako doznaje da je u jednom trenutku uzrujani Zlatko Lagumdžija optužio Komšića da radi na razbijanju SDP-a BiH po nalogu nekih stranih diplomata, prije svega američke državne tajnice Hillary Clinton.

Podsjećamo, sjednica Predsjedništva SDP-a BiH sazvana je dva dana nakon što je Željko Komšić podnio ostavku na sve stranačke dužnosti. Iako je najvio kako je riječ o neopozivoj ostavci, nakon sjednice stranačkg vrha, odluku je promijenio. Razlog ostavke je navodno neslaganje s politikom Zlatka Lagumdžije koju je predstavio u Beogradu te podrške ministru vanjskih poslova Srbije, Vuku Jeremiću, u kandidaturi za čelno mjesto u Vijeću sigurnosti UN-a.

No, Jeremić je u telefonskoj izjavi Federalnoj televiziji rekao kako mu Lagumdžije nije dao podršku. To je opovrgnuo i ministar vanjskih poslova BiH najavivši kako će se obračunati s onima koji su plasirali takve informacije i unijeli raskol u njegovu stranku, BiH i regiju. Rekao je kako se zna da je Predsjedništvo ono koje mora donijeti odluku o potpori Jeremiću, iako je prije nekoliko dana održao lekciju predsjedatelju Predsjedništva BiH, Bakiru Izetbegoviću, rekavši kako će morati paziti s kim se sastaje i što priča.

S druge strane, Željko Komšić u obraćanju nakon opoziva neopozive ostavke rekao je kako se zna tko vodi vanjsku politiku BiH, ali i da je odlučan da preuzme vrh stranke od Zlatka Lagumdžije.