LA TIMES Top 10 destinacija za 2020. godinu, među njima BiH

BIH, Mostarski teatar mladih, predstave, najava, turizam, nove destinacije, preporuke, LA Times

Bosna i Hercegovina se našla među deset lokacija na svijetu koju bi turisti trebali posjetiti tijekom 2020. godine, a popis je objavio američki list Los Angeles Times.

"Rat u Bosni i Hercegovini završio je u prosincu 1995. godine, a multikulturalna nacija Bosne i Hercegovine započela je novo poglavlje s povećanjem turizma. Kroz prvih devet mjeseci 2019. godine dolazak turista povećao se za 11 posto, na 1,2 milijuna posjetitelja. Težište je Sarajevo, glavni grad čiji stari dio uključuje crkve, sinagoge i džamije koje datiraju od prije nekoliko stoljeća. Žičara do planine Trebević, mjestu Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, uništena u borbama ranih 90-ih godina, ponovo je otvorena 2018.", navodi Los Angeles Times.

U objavljenom tekstu prporučuju jednodnevni izlet u Mostar te navode Stari most koji je izgrađen u 16. stoljeću, uništen 1993., a obnovljen 2004. godine.  Naglasili su kako u kolovozu Mostar nudi ljetne festivale i skokove sa Starog mosta. "Da, skakači skaču s mosta u rijeku Neretvu", napisali su.

Spomenuli su vjerku destinaciju Međugorje, jugozapadno od Mostara, te naveli kako je  to "katoličko hodočasničko odredište otkako su 1981. objavljeni izvještaji o ukazanju Djevice Marije na Brdu ukazanja."

"Papa je ovo mjesto odobrio kao hodočasničko odredište u svibnju 2019. godine", dodali su.

Popis je sastavljen abecednim redom tako da je BiH na prvom mjestu.

Osim Bosne i Hercegovine, Sarajeva, Mostara i Međugorja, na listi 10 destinacija koje bi turisti trebali posjetiti nalaze se Cairo u Egiptu, Međunarodni park mira Waterton-Glacier (SAD i Kanada), Costa Rica, Kyoto u Japanu, Maldivi, Lapland u Švedskoj, Vancouver u Kanadi, Wales i Washington (SAD).

Hercegovina.info