Kuku nama: Jerko Ivanković Lijanović imenovan zapovjednikom Federalnog stožera Civilne zaštite

...što je Vlada Federacije BiH nedavno donijela rješenje o postavljenju zapovjednika, načelnika i članova Federalnog stožera Civilne zaštite...

Za zapovjednika Federalnog stožera Civilne zaštite postavljen je zamjenik premijera i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, a za načelnika Stožera direktor Federalne uprave Civilne zaštite Alija Tihić, te je birano 19 članova Stožera.

Na ovoj prvoj sjednici usvojen je Poslovnik o radu, kojim se uređuje unutarnja organizacija i način rada Federalnog stožera Civilne zaštite i druga pitanja od značaja za rad Stožera, kao i Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu i spašavanje.

Zapovjednik Federalnog stožera Civilne zaštite Jerko Ivanković Lijanović istaknuo je da ovaj stožer ima oko 14 milijuna KM koji su se akumulirali u proteklim godinama, te dodao da je jedan dio tih sredstava, više od sedam milijuna KM, raspoređen odlukama prethodnog saziva Vlade FBiH, dok će ostala sredstva biti utrošena nakon analize potreba, a odluke o tome će biti donosene na narednim sjednicama.

"Ovo je konstituirajuća sjednica i ono što će biti moj cilj i moja vizija je da nastojimo što više djelovati preventivno kako ne bismo morali sanirati posljedice, jer svako preventivno djelovanje u odnosu na posljedice je znatno lakše", kazao je Ivanković Lijanović.

Na sjednici je rečeno da su određena novčana sredstva prenesena iz 2010. godine i da sve što se ne potroši u tekućoj ide u narednu godinu za opremanje i rezerve. Alija Tihić, načelnik Federalnog stožera Civilne zaštite, istaknuo je da sva prenesena sredstva nisu utrošena iz razloga što za njih nije bilo projekata. Tijekom sjednice riječi je bilo i o organiziranju obuke za članove novog saziva Federalnog stožera Civilne zaštite.

Fena/hercegovina.info