Kukić: Veterani HVO HB će tražiti treći entitet

Predsjedništva BiH, rekao je predsjednik ove udruge Josip Zvonimir Kukić.

Kukić smatra da Komšić nije predstavnik Hrvata i naglašava da su izbori pokazali da Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike, što "nema nigdje u svijetu".

"Komšić je dobio 300 tisuća glasova, a Hrvati nemaju toliko birača, što znači da su za njega glasali Bošnjaci, a to govori i kakva je država BiH" rekao je Kukić Srni, dodajući da će nakon izbora Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH doći do homogenizacije Hrvata.

Prema njegovim riječima, ovo je još jedan dokaz da Bošnjaci hoće da dominiraju nad Srbima i Hrvatima u BiH i da takvim potezima oni sami ruše ovu zemlju.

"Mi, Hrvati, zbog takvog ponašanja, ne osjećamo BiH kao svoju zemlju, ne navijamo za nju ni u sportu i tražit ćemo svoj hrvatski entitet koji će imati stari naziv Herceg-Bosna, a čiji će glavni grad biti Mostar", istakao je Kukić.

On je poručio da, ako Bošnjaci budu pravili ovakvu BiH i ako budu imali medije u svojim rukama kao što je to Federalna televizija i njihova emisija "60 minuta", onda BiH neće ni biti.

"Na FTV Bošnjaci emitiraju samo ono što njima odgovara, ali ćemo mi javno uputiti dopis relevantnim institucijama i tražiti svoje medije koji će pisati istinu o Hrvatima", rekao je Kukić, navodeći da udruženje na čijem je čelu broji 32 000 članova.

On je naglasio da Hrvati nikada neće priznati "priču Bošnjaka 'jedan građanin jedan glas', jer u Ustavu BiH stoji ravnopravnost sva tri naroda.


(Srna)