Kujundžić protiv trećeg hrvatskog entiteta u BiH

Milan Kujundžić, Hrvatska zora, Milan Kujundžić, Hrvatska zora, kandidatura, Milan Kujundžić,  predsjednički kandidat, predsjednički izbori, Savez za Hrvatsku j, Milan Kujundžić, predjednički izbori,  predsjednički kandidat, Milan Kujundžić, predizborna kampanja, za predsjedničku kampanju , Treći entitet, položaj Hrvata, Milan Kujundžić, branitelji, Milan Kujundžić, Split, izbori
...te je predložio da se BiH preustroji po belgijskom ili švicarskom modelu s punom jednakopravnošću triju naroda i priključi Europskoj uniji.

"Ovdje postoje u nacionalnome smislu tri entiteta, ali se zlorabi s time da se BiH pocijepa u tri male države. Tri male državice nisu sigurno rješenje. To je zapravo korijen zla i nestanka BiH. To je sjeme novih razdora", rekao je Kujundžić u izjavi novinarima.

On je prethodno u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru predstavio svoj program Nove Hrvatske u kojemu se osvrnuo i na trenutačni položaj Hrvata koji su majorizirani u BiH.

"Svi narodi trebaju imati suverenitet u cijeloj BiH, a to ne smije biti zatvaranje u nekakve entitete u kojima jedni druge nadglasavaju. To znači osigurati ravnopravnost naroda neovisno o njihovoj brojnosti", rekao je Kujundžić.

Pojasnio je da se BiH treba što prije uključiti u Europsku uniju te je opetovao da će prvi predsjednički posjet nakon što dođe na Pantovčak, biti Bosni i Hercegovini čiju je stabilnost ocijenio ključnom i za stabilnu Hrvatsku.

Kritizirao je vlasti u Hrvatskoj da nisu ništa napravile za Hrvate u BiH dodajući da su zabavljeni samo vlastitim interesima.

"Nisu radili ništa, niti je to njih briga. Dakle, to su ljudi koji su zabavljeni svojim hedonizmom, osobnim interesima i ispunjenju obveza prema onima koji su ih doveli na vlast", rekao je Kujundžić.

Tijekom dana Kujundžić je posjetio Međugorje, a u Mostaru obišao i kliničku bolnicu. U popodnevnim satima će u Širokom Brijegu, Grudama, Posušju i Tomislavgradu razgovarati s građanima, te će posjetiti širokobriješki franjevački samostan.