Krndelj: Za one koji žele preglasavanjem provoditi neku svoju politiku ovo je dobra pouka

Brčko, vehabija, uhićenje, Brčko, sdpbih, kriminal, ivan krndelj, Brčko, preglasavanje
... nije u suglasnosti sa Statutom, ocijenio je očekivanom. U izjavi za Fenu Krndelj je kazao da Apelacijski sud Brčko distrikta nije niti mogao donijeti drugačiju odluku.

"Od samog pokretanja inicijative za smjenu gradonačelnika Brčko distrikta, kao i procedure koja je vođena u Skupštini, a čiji je rezultat bio preglasavanje zastupnika iz reda jednog naroda te napuštanje sjednice većine srpskih i hrvatskih zastupnika, upozoravao sam na kršenje Statuta. Dogodilo se to što se dogodilo, narušeni su međustranački odnosi, pa čak i međunacionalni. Sve ovo nam uopće nije trebalo", kazao je Krndelj.

Dodao je kako je činjenica da je netko naveo Skupštinu da donese nezakonitu odluku i da taj netko treba snositi i odgovornost.

"Za one koji žele bezakonjem i primjenom, usudio bih se reći, političkog nasilja, preglasavanjem i nepoštivanjem volje jednog, a u ovom posljednjem slučaju i dva konstitutivna naroda, provoditi neku svoju politiku i ostvarivati neke njima znane političke ciljeve, mislim da je ovo bila dobra pouka", zaključio je Krndelj.

Na sjednici Skupštine Brčko distrikta, održanoj 19. svibnja, zastupnici SDP-a, SBiH-a, SDA, jedan zastupnik koalicije HSS-NHI-HDZ1990 i dva zastupnika iz reda srpskog naroda izglasali su nepovjerenje brčanskom gradonačelniku Draganu Pajiću, nakon što mu je Središnje izborno povjerenstvo BiH prethodno utvrdilo sukob interesa.

Svi ostali zastupnici iz reda srpskog i hrvatskog naroda napustili su prije glasovanja sjednicu Skupštine, ne želeći sudjelovati, kako su tvrdili, u donošenju odluka kojima se krši Statut Brčko distrikta.

Inače, i sam gradonačelnik Dragan Pajić nije prihvatio takvu odluku Skupštine, jer je smatra nezakonitom.
(fena)