Krijumčarili oružje iz BiH u Švedsku: Uhićeno šest kriminalaca!

arsenal oružja, temim mušić, stan u sarajevu, mostarski vicevi, municija, puška, Glasnogovornica MUP-a, Republika Srpska, krijumčarenje naoružanja, Švedska, posjedovao streljivo i puške, Oružje i streljivo, kaznena prijava, uhićenje, osumnjičeni su uhićeni
Policija u Republici Srpskoj (RS) uhitila je u petak šest osoba zbog sumnje da su sudjelovali u krijumčarenju naoružanja iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Kraljevinu Švedsku.

Glasnogovornica MUP-a RS-a Mirna Šoja rekla je da su osobe uhićene po nalogu Specijalnog tužiteljstva toga entiteta u suradnji sa švedskom policijom i MUP-om Srbije.

Šoja je navela da su uhićene osobe bile dio organizirane kriminalne skupine koja je kupovala oružje na području Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije te ga krijumčarila na teritorij Švedske gdje ga je prodavala kriminalnim skupinama. Tijekom akcije policija je pretresla osam lokacija u nekoliko općina na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine.

"Ove aktivnosti provedene su u okviru međunarodne zajedničke akcije naziva ''Ptica'' koju MUP RS realizira u suradnji sa policijom Kraljevine Švedske", rekla je glasnogovornica MUP-a RS-a. Dodala je da su ranije u Švedskoj uhićene četiri osobe od kojih su trojica s područja Republike Srpske.

Po njezinim riječima tom prigodom je u njihovu vozilu otkriveno više komada naoružanja i streljiva.

dnevno.hr