Korektiv: Bakirova demo(n)kracija!

Vi niste upravo nikakvi demokrati zato jer nimalo ne marite za sve ono što je ovaj protekli strahoviti rat učinio od našega naroda u BiH.

Granica razgraničenja između genija i šarlatana u politici je očigledno manje vidljiva od šengenske. Narod je birao i izabrao da im se u medijima šepure probisvijeti.

Međutim, uloga predsjedatelja Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA nije dodatno opasno zaoštriti međunacionalne odnose u BiH upućujući prijeteće ratne strelice Srbima i Hrvatima i njihovim vjerskim i političkim simbolima ističući nedaleko od Mostara da inicijativa o trećem hrvatskom entitetu u BiH predstavlja zajednički zločinački pothvat kojemu nije pravomoćno presuđeno u Haagu. Upravo suprotno!

Bakire Izetbegoviću, Vaša uloga bi trebala biti zagovaranje suživota i međuljudskih odnosa. Ne zaboravite!

U traženju razloga za sukob između Hrvata i Muslimana-Bošnjaka svaka strana ima svoje kriterije i svoje krivce, a u pravilu vidi ih samo u drugome. U tome se događaju neshvatljivi obrati u kojima se zaboravlja izvor svih ratnih zala, srpska agresija na Bosnu i Hercegovinu. Tako dio muslimansko-bošnjačkih političara optužuje Hrvate za agresiju i genocid, zaboravljajući zlodjela srpskog agresora, ne spominjući zla koja su oni nanijeli Hrvatima; npr. u srednjoj Bosni i u Hercegovini.

Podsjećam Vas da ste potpuno ili djelomice zataškali zlodjela Muslimana-Bošnjaka u Borovici kod Vareša, Kiseljaku kod Žepča, Trusini, Uzdolu, Doljanima, Grabovici kod Jablanice, Konjicu i u Mostaru. Svaka strana svoje zločine prešućuje ili umanjuje, traži opravdanja za njih u raznim okolnostima, a tuđe uveličava do razine genocida i generalizira do kolektivne nacionalne odgovornosti. Nerijetko se optužuje za genocid cijeli narod, protivnik se sotonizira.

Mislim da bi bilo puno pametnije da kao predsjedatelj Predsjedništva BiH spominjete mnoga pozitivnija događanja kao slučaj u Vitezu gdje su bosanski franjevci pred razjarenim ekstremistima iz svoga naroda branili Muslimane-Bošnjake ili da su u Varešu domaći MuslimaniBošnjaci pomagali svoje susjede Hrvate, da ne spominjemo zajedničke borbe u toku cijeloga rata u području Bihaća i Bosanskoj Posavini protiv zajedničkog neprijatelja. Brigu o izbjeglicama, naoružavanju...

Ružno bi bilo da Vas prozivamo „barbarom" novodobne tolerancije koja to nije nerijetko jer niste tolerantni prema kršćanima pa čak ni prema muslimanima koji misle drugačije.

Ne prihvaćate nas kao svoj narod i nerijetko sipate iz svojih usta ne baš zgodni govor istovremeno slikajući se u medijima, licemjerno busajući svoja tolerantna prsa drsko zahtijevajući da mi mijenjamo temeljne istine za koju i sami znate da je drugačija.

Ne bi li Vaš posao trebao biti naša ekonomska kriza koja je u svom temelju politička kriza, a samim time i specifična moralna i etička kriza. Ono što ohrabruje - javlja se otpor ovoj ludosti i manipulaciji iza koje stoje, zna se koji igrači - oni koji su se domogli novaca i položaja gazeći po leševima i grabeći bez mjere i kraja! ?